Konya Büyükşehir gençlere desteğini yeni dönemde de sürdürecek
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026-2027 eğitim öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Altay, belediyenin eğitim projeleri ve destekleriyle öğrencilerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere seslendi. Yeni dönemin tüm eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyen Başkan Altay, okulların yeniden öğrencilerle buluşmasının heyecanını yaşadıklarını ifade etti.
“OKULLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN NEŞESİYLE BULUŞUYOR”
Eğitimin yalnızca bilgi edinmekten ibaret olmadığına dikkat çeken Altay, “Eğitim; insanın kendini tanıdığı, yeteneklerini keşfettiği, hayatı ve dünyayı anlamlandırdığı uzun bir yolculuktur. Bu yolculukta bilgiyle birlikte iyilik de büyür; çalışkanlığa dürüstlük, başarıya güzel ahlak eşlik eder” dedi.
Çocukların merakını canlı tutmanın, öğrenme arzusunu desteklemenin ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlamanın ortak bir sorumluluk olduğunu belirten Altay, bu süreçte öğretmenlerin ve ailelerin önemine vurgu yaptı.

EĞİTİM DESTEKLERİ DEVAM EDECEK
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni eğitim döneminde de öğrencilere yönelik çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Altay, Bilgehaneler, Lise Medeniyet Akademileri, Medeniyet Okulu Projesi ve eğitim destekleriyle çocukların yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. Altay, “Yeni eğitim öğretim yılına adım atan öğrencilerimiz; ilim ve irfan yolculuklarında yeni pencereler açacak, edindikleri her bilgiyle geleceklerini inşa edecekler. Bizler de bu yolculukta evlatlarımıza destek olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN VE AİLELERE TEŞEKKÜR
Başkan Altay, mesajının sonunda 2026-2027 eğitim öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler, aileler ve tüm eğitim camiası için hayırlı olması temennisinde bulundu. Çocukların yetişmesinde emeği bulunan öğretmen ve ailelere teşekkür eden Altay, yeni eğitim yılında tüm öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak:Haber Merkezi


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.