Konya Büyükşehir şivlilik kutusunda neler var?

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şivlilik hediye kutusu dağıtımı başladı. Konya’nın 31 ilçesindeki 220 bin çocuğa şivlilik verilecek. Peki kutuların içinde neler var? İşte ayrıntılar.

Konya Büyükşehir şivlilik kutusunda neler var?

Konya Büyükşehir 2024 yılı şivlilikte de çocukların yüzünü güldürüyor. 220 bin çocuğa şivlilik hediye kutusu dağıtımları başladı. Şivlilik için herhangi bir başvuru yapılmayacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 31 ilçedeki tüm anaokulu, ilkokul ve 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerini Şivlilik hediyeleriyle sevindirecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek üç ayların gelişinde kutlanan ve Konya’ya özgü bir gelenek olan Şivliliğin şehrin kültürüne renk kattığını belirterek, her yıl düzenledikleri özel etkinliklerle bu kültürel mirası canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi.

konya-buyuksehir-sivlilik-kutusunda-neler-var.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR ŞİVLİLİK KUTUSU NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Üç ayların ilk Perşembe günü, Regaip Kandili sabahında Şivlilik adı altında çocukların bir bayram havasıyla tüm Konya’nın sokaklarını gezerek kendileri için hazırlanmış paketleri, gofretleri, çikolataları topladığını kaydeden Başkan Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bugünler için iki önemli iş yapıyoruz.

Birincisi; anaokulu, ilkokul ve Diyanet’e bağlı 4 ve 6 yaş Kur’an Kurslarındaki 220 bin öğrencimiz için 31 ilçemizde paketler hazırladık. Bunların okullara dağıtımları gerçekleştiriliyor. İnşallah Çarşamba ve Perşembe günleri çocuklarımıza takdim edilecek. Burada amaç üç ayların başlangıcının çocuklarımızın zihninde bir hatıra kalmasını sağlamak” diye konuştu.

konya-buyuksehir-sivlilik-kutusunda-neler-var-002.jpg

KONYA BÜYÜKŞEHİR 2024 ŞİVLİLİK HEDİYESİNDE NELER VAR?

Hazırlanan şivlilik kutusunda; İlk Hilalden Son Hilale Üç Aylar kitabı, iki adet Tangram Top Zeka Oyunu, bisküvi, çikolata, kek, leblebi ve roket fırlatma oyuncağı bulunuyor.

konya-buyuksehir-sivlilik-kutusunda-neler-var-001.jpg

konya-buyuksehir-sivlilik-kutusunda-neler-var-003.jpg

konya-buyuksehir-sivlilik-kutusunda-neler-var-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.