Konya Büyükşehir’de yıkım başladı! Yerine ne yapılacak?

Boşaltılan Konya Büyükşehir Belediyesi binasında yıkım çalışmaları başladı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Başkan Uğur İbrahim Altay, belediye binasının bulunduğu alana bir merkez kütüphane kazandırmayı arzuladıklarını açıklamıştı.

Konya Büyükşehir’de yıkım başladı! Yerine ne yapılacak?

Yaklaşık 35 yıldır Konya halkına hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi binasında yıkım çalışmaları başladı.

Belediye binasının etrafı kapatılarak inşaat alanı haline getirildi ve o alanda yıkım çalışmalarına başlandı.

Çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor.

konya-buyuksehir-belediye-binasi-yikiliyor.jpeg

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BİNASININ YERİNE NE YAPILACAK?

Cevabı en çok merak edilen soru ise bir süre önce boşaltılan ve yıkımına bugün başlanan Konya Büyükşehir Belediyesi binasının yerine ne yapılacağı. Başkan Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, Büyükşehir Belediye Binasının bulunduğu alanı sosyal amaçlı kullanmayı arzu ettiklerini açıklamıştı. Altay "Başarabilirsek oraya bir merkez kütüphane yapmak istiyoruz. Proje çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı. 

konya-buyuksehir-belediye-binasi-yikiliyor-001.jpeg

YENİ KONYA BELEDİYE BİNASI NEREYE YAPILACAK?

Yeni belediye binasının nereye yapılacağı konusunda da çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başkan Altay, "Ankara Yolunda jandarmanın bulunduğu alanla ilgili düşüncemiz oldu. Ancak Eski Sanayi Sitesi'nin taşınmasıyla acaba buraya mı yapsak diye tartışıyoruz. Çünkü banliyö, metro ve tramvay hatlarının merkezi artık burada oluşuyor. Bir taraftan Sille Yolundaki Hamle Tesislerinin olduğu yeri düşünüyoruz. SGK binasının kiralanmasıyla birlikte Konevi Hastanesinin bulunduğu alanda bir kümelenme oluştu. Bu konuyla ilgili çok hızlı hareket etmiyoruz ama gündemimizde yeni bir hizmet binasının yapımı da var. Henüz kamuoyuna açıklayacak bir konuma gelmedi ama üzerinde çalışıyoruz" diye konuşmuştu.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.