Konya Büyükşehir’den 150 bin TL ödüllü fotoğraf yarışması

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Vuslatının 750. Yılı anısına toplam 150 bin TL ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor. Yarışmanın teması ise “Mevlana ve İnsan” olarak belirlendi. İşte yarışmaya dair tüm detaylar…

Konya Büyükşehir’den 150 bin TL ödüllü fotoğraf yarışması

Konya’da 2023 Mevlana Yılı ve Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi, toplam 150 bin TL ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor.

TEMA: MEVLANA VE İNSAN

Yarışmanın teması ise “Mevlânâ ve İnsan” olarak belirlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin Vuslatının 750. Yılı anısına Büyükşehir Belediyesi olarak hem Konya’da hem Konya dışında çeşitli etkinlikler düzenleyerek Hz. Mevlana’yı layıkıyla anmaya gayret ettiklerini ifade etti.

“MEVLANA DOSTLARININ KATILIMINI BEKLİYORUZ”

Hz. Mevlana’nın tüm dünyaya mal olmuş Konya’nın ve Türkiye’nin en önemli değerlerinden birisi olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Vuslatın 750. Yılı anısına ödüllü Mevlânâ ve İnsan temalı fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Mevleviliğin ve Mevlana’nın görüşlerini yansıtabilecek her türlü fotoğraf karesinin yer alabileceği yarışmaya amatör veya profesyonel fotoğrafçılıkla uğraşan tüm Mevlana dostlarının katılımını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

konya-buyuksehirden-150-bin-tl-odullu-fotograf-yarismasi.jpg

Mevleviliğin ve Mevlânâ’nın görüşlerini yansıtabilecek; duygular, ritüeller, gösteriler, semboller, eşyalar, yapılar yarışmanın konusu olabilecek. İnsanlarda; Mevlânâ’yı ve Mevleviliği anımsatabilecek her türlü fotoğraf karesi yarışma konusuna dahil edilecek.

Başvuruları 17 Kasım’a kadar devam edecek yarışmanın ödül töreni ve sergisi 7-17 Aralık Şeb-i Arus Haftası’nda yapılacak.

KONYA MEVLANA VE İNSAN TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASININ DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.