Konya Camiye Gel 2022 başvurusu I TIKLA, BAŞVUR

Konya’nın en güzel projelerinden Güle Oynaya Camiye Gel 2022 kayıtları devam ediyor. Projeye ilgi büyük. İlk gün 12 bin çocuğun kayıt başvuru yaptırdığı öğrenildi. (Güle Oynaya Camiye Gel başvuru formu.)

Konya Camiye Gel 2022 başvurusu I TIKLA, BAŞVUR

Konya’da bu yaz da sabah namazında camiler çocuk sesleriyle şenlenecek. Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında da Güle Oynaya Camiye Gel projesini devam ettiriyor. 40 gün sabah namazını camide kılan çocuklara bisiklet hediye edilecek.

GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL 2022’YE BÜYÜK İLGİ

Güle Oynaya Camiye Gel projesinin kayıt başvuruları geçtiğimiz gün başlamıştı. İnternetten online olarak gerçekleştirilen kayıtların ilk gün rakamı belli oldu.

Alınan bilgiye göre; ilk gün 12 bin çocuk başvuru yaptı.

GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Konya Büyükşehir Belediyesinin Güle Oynaya Camiye Gel projesinde kayıt başvuruları 25 Haziran 2022 Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Başvurular internet üzerinden online olarak yapılıyor. Başvuru formu ve diğer tüm detaylar için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL BAŞVURU 2022

BAŞKAN ALTAY'DAN CUMHURİYET'İN HABERİNE SERT TEPKİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projeyi eleştiren Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine sert tepki gösterdi. 

Başkan Altay, "Ümmet bilinci, çocukların camileri doldurması, güle oynaya camiye gelmesi sizi neden rahatsız ediyor? Sabah namazında camiye gelen hafız adaylarının yüzlerini görmeye tahammülünüz yok. İlk gün 12.000 kayıt oldu bu da size dert olsun." ifadelerini kullandı. 

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kapu Camii’nde sabah namazı sonrası Konya İl Müftüsü Ali Öge ve 31 ilçe müftüsünün katılımıyla projenin başvurularını başlatmıştı.

Belediye olarak birçok iş yaptıklarını ama kendilerini en çok heyecanlandıran, en çok mutlu eden işin “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi olduğunu belirten Başkan Altay, 2018 yılında proje kapsamında 46 bin çocuğa bisiklet hediye ettiklerini hatırlatmıştı.

Bu yıl da projeye devam ettiklerini ve 25 Haziran’a kadar 2012 ve 2013 doğumlu çocukları kayıt yaptırmaya beklediklerini kaydeden Başkan Altay, “İnşallah bu yıl da camilerimize 1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasındaki 60 gün içerisinde 40 gün sabah namazına aileleriyle birlikte gelen çocuklarımıza bisikletlerini hediye edeceğiz. Tabi şehirleri imar ederken neslin ihyasını ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz o nesil, imar ettiğiniz o şehri mahveder. Dolayısıyla biz bir taraftan şehri imar ediyoruz, bir taraftan da neslin ihyasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bunun en güzel örneği de Güle Oynaya Camiye Gel projesi.” demişti.

"HER YIL, BELLİ YAŞ GRUPLARINDA DEVAM EDECEK"

Başkan Altay, “Tüm ebeveynlerden çocuklarını sisteme kaydettirmesini rica ediyoruz. Bundan sonra artık pandeminin etkisi bittiği için her yıl bu projeye belli bir yaş grubunda devam edeceğiz. Alttan gelen çocuklarımız da projeye katılmış olacak. Projeyi İl Müftülüğümüz ve ilçe müftülüklerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Konya’nın 31 ilçesinde çocuklarımız kayıt yaptırabilir. Hem merkezde hem mahallelerimizde herkesi projeye katılmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

1 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında kayıt yaptırdığı camide 40 gün cemaat ile sabah namazını kılan çocuklar bisikletlerini çekilişiz alabilecek.

31 İLÇEDEN KATILIM SAĞLANABİLECEK

Merkez ilçeler; Selçuklu, Meram ve Karatay’ın yanı sıra, Konya’nın diğer 28 ilçesinden de (Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak) kayıt başvurusu yapılabilecek. 

camiye-gel-2022.jpg

Başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • 01.01.2012 - 31.12.2013 arası doğmuş çocuklar başvuru yapabilir.
  • Başvuru sahibinin ikamet adresinin Konya’da olması gerekmektedir.
  • Başvuruların alınmasının ardından girilen bilgilerin doğruluğu Mernis Sistemi üzerinden kontrol edilecek, kampanya şartlarına uymayan ya da yanlış bilgi içeren başvuru kayıtları silinecektir. Adres ve yaş bilgilerinizin Mernis sisteminden doğrulanamadığı için kaydınızın silinmesi durumunda Konya Büyükşehir Belediyesi herhangi bir sorumluluk taşımaz.
  • Gerekli durumlarda başvuru esnasında gireceğiniz telefon numarası üzerinden iletişim sağlanacaktır.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum