Konya Çevre Yolu Projesi TBMM gündemine geldi

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, şehrin önemli yatırımlarından Konya Çevre Yolu Projesi’ni TBMM gündemine getirdi. Baykan, planlanan sürede tamamlanması için çalışmaları yakından takip ettiklerini kaydetti.

Konya Çevre Yolu Projesi TBMM gündemine geldi

AK Parti Konya Milletvekilleri, kente yapılan yatırımları yakından takip ediyor. Bu kapsamda yapımı devam eden Konya Çevre Yolu Projesi inşaatı yerinde incelendi ve Karayolları Bölge Müdürü Serdar Ateş’ten bilgi alındı.

konya-cevre-yolu-projesi-tbmm-gundemine-geldi.jpeg

AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Mehmet Baykan, Latif Selvi ve Meryem Göka daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüştü, sadece Konya değil civar iller için de stratejik öneme sahip, ekonomiye de büyük katkı sağlayacak olan çevre yolunun planlanan sürede hizmete alınması için çalışmaların yakından takip edildiğini, bir aksaklığa meydan vermeden hizmete sunulması konusunda taleplerini iletti.

konya-cevre-yolu-projesi-tbmm-gundemine-geldi-001.jpeg

KONU TBMM GÜNDEMİNE GELDİ

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ayrıca konuyu TBMM gündemine taşıdı. Genel kurulda söz alan Baykan, şunları söyledi:

“Seçim bölgem olan Konya, ülkemizin en önemli ulaşım kavşak noktalarındandır. Çevre yolu ortalama günlük trafiği 23 bin 690 araçtır. Şehir içi trafiği rahatlatma adına yeni çevre yolu olarak 21 kilometrelik Karaman-Adana bağlantısı hizmete alınmıştır. 46 kilometrelik Adana-Aksaray-Ankara-Afyon bağlantısının inşaatı devam ediyor. 2 trilyon 348 milyon TL bedelli inşaatın yüzde 43,25’lik bölümü tamamlanmıştır. 3’ü yonca köprülü kavşak olmak üzere, 15 adet kavşak, 9 adet diamond kavşak, 3 tane tek köprü üst geçit kavşak bulunmaktadır. Yakından takip ettiğimiz Afyon-Isparta-Antalya-Karaman bağlantısı üçüncü etap olarak ihale edilecektir. Şehrimizin şehir içi trafiğinde önemli rahatlatma sağlayacak olan bu inşaatlar aynı zamanda Konya’nın önemli bağlantı noktalarından olan ülkenin batısı ile güneydoğusunu ve güneyini bağlama noktasında önemli bir görev ifa edecektir.”

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan'ın TBMM konuşması

konya-cevre-yolu-projesi-tbmm-gundemine-geldi-002.jpeg

konya-cevre-yolu-projesi-tbmm-gundemine-geldi-003.jpeg

konya-cevre-yolu-projesi-tbmm-gundemine-geldi-004.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.