Konya dahil 14 ilde suç örgütlerine darbe! Çok sayıda silah ele geçirildi

Konya dahil 14 ilde organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 195 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Operasyonlarda 41 tabanca, 16 av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca ve 2 uzun namlulu silah ele geçirildi.

Konya dahil 14 ilde suç örgütlerine darbe! Çok sayıda silah ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında Konya dahil 14 ilde geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirildiğini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinesinde Adana, Ankara, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Rize, Şanlıurfa ve Van’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

195 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM YAPILDI

Operasyonlarda 195 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Operasyonlarda hakkında adli işlem yapılan şüphelilerin, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurdukları ve bu örgütlere üye oldukları değerlendirildi. Şüphelilerin ayrıca tehdit ve cebir yoluyla vatandaşlardan haksız kazanç sağladıkları, silah ve mühimmat ticareti yaparak suç örgütlerine lojistik destek verdikleri tespit edildi.

konya-dahil-14-ilde-suc-orgutlerine-darbe-cok-sayida-silah-ele-gecirildi

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda 41 tabanca, 16 av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca ve 2 uzun namlulu silah ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda fişek, şarjör ve silah parçasına el konuldu.

konya-dahil-14-ilde-suc-orgutlerine-darbe-cok-sayida-silah-ele-gecirildi

İçişleri Bakanlığı, operasyonlarda görev alan polis ekiplerine, KOM Başkanlığına, cumhuriyet başsavcılıklarına ve emeği geçenlere teşekkür ederek, organize suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği mesajını verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.