Konya dahil 8 ildeki FETÖ operasyonunda yeni gelişme

İstanbul merkezli Konya’nın da aralarında bulunduğu 8 ilde FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik operasyon düzenlenmişti. Gözaltına alınan 22 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklandı.

Konya dahil 8 ildeki FETÖ operasyonunda yeni gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emniyet mahrem imam yapılanması içerisinde yer aldığına dair itirafçı beyanı, ByLock gibi delillerin bulunduğu, emniyet mahrem imamlarının eşleri olduğu belirlenen 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli Konya, Ankara, Kocaeli, Kırıkkale, Balıkesir, Muğla ve Afyonkarahisar'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 22 şüpheli yakalanmış, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Gözaltına alınan 22 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 5'i tutuklandı. Zanlılardan 2'si hakkında "konutu terketmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına, 15'inin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.