Konya ekibi Manavgat yangınına müdahale ediyor

Dün öğle saatlerinde başlayan ve büyüyerek devam eden Manavgat’taki yangına, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 22 kişilik bir ekip de müdahale ediyor.

Konya ekibi Manavgat yangınına müdahale ediyor

Türkiye, dün öğle saatlerinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangınlarıyla sarsıldı. Ülkeyi dehşete düşüren felaket nedeniyle 18 köy ve mahalle boşaltıldı; evler ve ahırlar yandı. Vatandaşlar bir yandan evlerine ulaşan yangını söndürmeye çalışırken, bir yandan da hayvanlarını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

3 CAN KAYBI VAR

AFAD’ın verdiği son bilgiye göre; 3 vatandaşımız hayatını kaybederken, 122 vatandaşımız yangından etkilendi, 58’inin tedavileri sürüyor.

TÜRKİYE YARDIMA KOŞTU

Söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı kullanılıyor. Müdahale eden ekipler arasında Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı görevliler de yer alıyor. 22 personel, 11 araçla şu ana kadar 60’a yakın konut ve bina yangınını söndürdü.

konya-ekibi-manavgat-yanginina-mudahale-ediyor.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz Manavgat’ta yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici de, sosyal medya hesabından bölgedeki son gelişmeleri paylaştı, “Manavgat’ta yangın hala devam ediyor. İnşallah en kısa sürede sonlandırılır.” ifadelerini kullandı. 

 

 

konya-ekibi-manavgat-yanginina-mudahale-ediyor-001.jpg

konya-ekibi-manavgat-yanginina-mudahale-ediyor-002.jpg

konya-ekibi-manavgat-yanginina-mudahale-ediyor-003.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.