Konya emniyetinden kesici ve delici aletlere yönelik denetim

Konya’da bıçak, muşta ve benzeri kesici aletlere yönelik denetimler gerçekleştirildi. Konya Emniyet Müdürlüğünce özellikle park, okul ve pazar yerlerinde yapılan denetimlerde 355 bıçak, kesici ve delici alet ele geçirildi ve 355 kişiye işlem uygulandı.

Konya emniyetinden kesici ve delici aletlere yönelik denetim

Son zamanlarda gençler arasında popülerlik kazanan farklı şekil ve özelliklerde bulunan bıçak, muşta ve benzeri kesici aletler, aslında masum bir trend değil tehlikeli bir alışkanlıktır. Birbirine özenerek kelebek, sustalı gibi bıçakları taşıyan geçler taşıdıklarının aslında bir silah olduğu ve adli bir cezasının da olduğundan habersizler.

konya-emniyetinden-kesici-ve-delici-aletlere-yonelik-denetim.jpeg

Konya Emniyet Müdürlüğü de bu konu hakkında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu park ve meydanlarda, okul çevrelerinde, pazar yerlerinde denetimler gerçekleştiriliyor. Selçuklu, Meram ve Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir ay içerisinde yapılan denetimlerde toplamda 355 bıçak, kesici ve delici alet ele geçirildi ve 355 kişiye işlem yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada bıçak ve benzeri aletlerin gençlerin taşıyacağı masum bir alet olmadığı ve bir suç aleti olduğu belirtildi. Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanununa göre: ülke içinde kama, hançer, sustalı çakı, pala, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı ve alımı yasaktır hükmünün bulunduğu ifade edildi.

konya-emniyetinden-kesici-ve-delici-aletlere-yonelik-denetim-001.jpeg

Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak bıçak ve benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adlî para cezasına uygulandığı dile getirildi.

konya-emniyetinden-kesici-ve-delici-aletlere-yonelik-denetim-002.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.