Konya Ereğli’de anlamlı tören! Cezaevinde hafız oldu, belgesini aldı

Konya’nın Ereğli ilçesindeki T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda anlamlı bir tören yapıldı. Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan hükümlü İbrahim Canberk Aybasan, belgesini törenle aldı.

Konya Ereğli’de anlamlı tören! Cezaevinde hafız oldu, belgesini aldı

Ereğli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimine, Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Ereğli Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sinan Özbek, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Yunus Emre Yedikardeş, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Muğdatoğlu, İlçe Müftüsü Ali Üney, İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Bilal Yalçın, ilçede bulunan ceza infaz kurumu müdürleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, cezaevinde hafızlık eğitimi alan mahkumlar ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Hafızlık İcazet Merasimi programı; ilçe vaizi Harun Gök’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan hafızlık sinevizyonu, hafızlık eğitimine devam eden hükümlü ve tutukluların ilahiler ve nefsime nasihat sunumları, Hafız İbrahim Canberk Aybasan’a cübbe giydirilmesi ve hafızlık belgesinin takdimi, ceza infaz kurumunda hafızlık eğitimine devam eden hükümlü ve tutuklulara hafızlık eğitimi katılım belgelerinin takdimi ile devam etti.

“38 HÜKÜMLÜ HAFIZLIK EĞİTİMİ ALIYOR”

Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, programında konuşmasında, Ereğli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 3’ü kadın olmak üzere 38 kişinin hafızlık eğitimi aldığını, bu hususta yoğun bir katılım talebinin bulunduğunu belirtti.

Akkiraz, “İftiharla söylemek gerekirse kurumumuzun koğuş sistemi ile hafızlık eğitimi verme özelliği bakımından ülkemizde tek ve hafızlık eğitimi alan kişi sayısı bakımından da cezaevleri içerisinde birinci sırada. Bu seviyeye erişilmesinde mahkumların şevk ve azimleri kadar eğitim veren hocalarımızın, cezaevi idaresinin ve ortamının da büyük katkısı var. Teşkilatımız adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu emek ve çabanın sonucunda cezaevimizde güller açtı. Hatta dikenler gül oldu. Bununla beraber Üstad Necip Fazıl’ın; “Garip pencerecik, küçücük, daracık Dünyaya kapalı ama Allah’a açık” mısralarında belirtiği üzere İbrahim Canberk Aybasan da dış dünyaya kapalı olan bu yerde, Allah’a vasıl oldu. İftihar ve gıpta edilecek bir mertebeye erişti. Hafız İbrahim ve en nihayetinde ismiyle müsemma Halil İbrahim oluverdi.” dedi.

konya-ereglide-anlamli-toren-cezaevinde-hafiz-oldu-belgesini-aldi-002.jpeg

Ereğli İlçe Müftüsü Ali Üney de, konuşmasında, Kur’an’ın bizi asıl yolumuz olan cennete ulaşmamız için, bizi kurtarmak için gönderilmiş bir kelam olduğunu, kendisine inananları hidayete erdirdiğini, onunla yaşadığımız zaman asıl yurdumuz olan cennete gideceğimizi, yaşamadığımız zaman ise kaybedeceğimizi, bu sebeple Kur’an ile her zaman her yerde haşır neşir olmamız gerektiğini ifade etti.

konya-ereglide-anlamli-toren-cezaevinde-hafiz-oldu-belgesini-aldi.jpeg

“BENİM İÇİN ŞER OLAN BİR ŞEYİ ALLAH HAYRA ÇEVİRDİ”

Hafızlık eğitimini tamamlayan hükümlü İbrahim Canberk Aybasan’a cübbesi İlçe Müftüsü Ali Üney tarafından giydirildi, Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı tarafından da hafızlık icazet belgesi ile hediyesi verildi.

Hükümlü, hafız İbrahim Canberk Aybasan ise duygu dolu konuşmasında, “Kendisi için şer olan bir şeyi Allah hayrına çevirdiğini, din adına hiçbir şey bilmez iken Allah’ın kendisine hafızlık gibi bir nimeti bahşettiğini, hayatının hafızlık öncesi ve hafızlık sonrası olarak ikiye ayrıldığını, kendisine bu imkanı sağlayan, Adalet Bakanlığına, Diyanet İşleri Başkanlığına, bu süreçte emeği geçen ceza infaz kurumu idaresine, çalışanlarına ve hocalarına teşekkür ettiğini söyledi.

Program, Hafız İbrahim Canberk Aybasan’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile taçlandırıldı.

konya-ereglide-anlamli-toren-cezaevinde-hafiz-oldu-belgesini-aldi-003.jpeg

Törenin sonunda, Ereğli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda halen hafızlık eğitimine devam eden hükümlü ve tutuklulara hediyeleri ve katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

konya-ereglide-anlamli-toren-cezaevinde-hafiz-oldu-belgesini-aldi-004.jpeg

konya-ereglide-anlamli-toren-cezaevinde-hafiz-oldu-belgesini-aldi-005.jpeg

konya-ereglide-anlamli-toren-cezaevinde-hafiz-oldu-belgesini-aldi-006.jpeg

konya-ereglide-anlamli-toren-cezaevinde-hafiz-oldu-belgesini-aldi-001.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.