Konya Ereğli’de depremde hasar gören ev yıkılıp yeniden yapılacak

Konya’nın Ereğli ilçesinde 4,3 ve Niğde Bor’da 5,3 şiddetinde iki deprem meydana gelmişti. Depremler, Belkaya ve Kutören mahallelerinde bazı evlerde hasara yol açtı. Depremde hasar gören ev yıkılıp yeniden yapılacak.

Konya Ereğli’de depremde hasar gören ev yıkılıp yeniden yapılacak

Konya’nın Ereğli ilçesi geçtiğimiz günlerde 4,3 büyüklüğündeki depremle sarsılmıştı. Bu depremin ardından Niğde Bor’da 5,3 şiddetinde deprem yaşandı, Ereğli’ye bağlı Belkaya ve Kutören mahallelerinde bazı evlerde hasar meydana geldi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, depremde zarar gören mahallelere giderek incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Oprukçu, vatandaşların taleplerini dinleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Oprukçu, depremde evi büyük hasar gören ve kullanılamaz hale gelen Anakız Öğer'e verdiği sözü tutarak, kendisine çadır temin etti.

konya-ereglide-depremde-hasar-goren-ev-yikilip-yeniden-yapilacak.jpg

Başkan Oprukçu'nun talimatı üzerine çadırına kavuşan Anakız Öğer'in hasarlı evinin de yıkım çalışmaları gerçekleştirildi.

Oprukçu, ekiplerin yıkımı tamamladığını belirterek, "Hafta sonu yaşadığımız deprem nedeniyle evinde büyük hasar oluşan Anakız Öğer teyzemize söz verdiğimiz gibi derhal çadırını kurduk. Bugün de ekiplerimizi göndererek evinin yıkım çalışmalarını gerçekleştirdik. Yeni evin yapımına da en kısa zamanda başlayacağız. Tekrar Anakız teyzemize, hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah’ın izniyle yaralarımızı birlikte saracağız. Belediye olarak her zaman yanlarındayız” dedi.

konya-ereglide-depremde-hasar-goren-ev-yikilip-yeniden-yapilacak-002.jpg

konya-ereglide-depremde-hasar-goren-ev-yikilip-yeniden-yapilacak-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.