Konya, Eskişehir’deki orman yangınına destek verdi!

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere hem havadan hem de karadan müdahale edildi. Yangına Konya dahil 5 ilin ekibi müdahale etti, alevler söndürüldü. Bölgede soğutma çalışması sürüyor.

Konya, Eskişehir’deki orman yangınına destek verdi!

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Kümbet ve Oynaş kırsal mahalleleri arasındaki alanda dün öğlen saman balyası makinesinden sıçrayan kıvılcımla başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı.

Alevlere 300 personel ve 95 yangın söndürme gönüllüsü tarafından 5 helikopter, 26 arazöz, 7 su ikmal aracı, 7 dozer, 4 greyder ve bir iş makinesiyle kontrol altına alındı.

260 hektar alanda etkili olan orman yangınının havadan ve karadan yapılan çalışmalar sonucu kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışması yapılıyor.

konya-eskisehirdeki-orman-yanginina-destek-verdi.jpg

KONYA EKİBİ DE DESTEK VERDİ

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiyeleri ile Ankara, Kütahya, Konya, Afyonkarahisar ve Isparta'dan gelen orman teşkilatına bağlı destek ekiplerin yoğun çabaları sonucu yangının 23'üncü saatinde kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmasına başladı.

konya-eskisehirdeki-orman-yanginina-destek-verdi-001.jpg

Yapıldak ve Büyükyayla göletlerinden su alan helikopterler ile belediye ekipleri, Kırka Boraks Madeni İtfaiyesi ve iş makineleri soğutma çalışmalarına destek verdi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, teknik ekibiyle çalışmaları sahada koordine etti.

Yangın nedeniyle zarar gören ormanlık alan, dronla görüntülendi.

konya-eskisehirdeki-orman-yanginina-destek-verdi-002.jpg

konya-eskisehirdeki-orman-yanginina-destek-verdi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.