Konya, Gazzeli ailelere kucak açtı
Gazze’de yaşanan büyük insanlık dramının ardından, savaşın yaralarını sarmak amacıyla 80 Gazzeli aile Konya’ya getirildi.
AFAD tarafından organize edilen bu insani yardım kapsamında, savaşın etkilerinden uzaklaştırılan aileler, Konya’da güvenli bir ortama kavuştu.
Konya’ya getirilen aileler arasında yaralılar, engelliler ve tıbbi bakıma muhtaç kişiler de bulunuyor. Savaşın psikolojik ve fiziksel etkileriyle mücadele eden Gazzeliler, burada kendilerine sunulan destekle hayata tutunmaya çalışıyor.

Öğretim Görevlisi Dr. Ramazan Sönmez, Gazzeli aileleri eşiyle birlikte ziyaret ederek onlarla yakından ilgilendi. Sönmez, “Birçok ihtiyaçları AFAD tarafından karşılanıyor, ancak bizlerin ailelerimizle birlikte ziyaret etmeleri, bir fincan kakuleli kahve eşliğinde sohbet etmemiz onları çok mutlu edecektir.” dedi.

Konya halkının misafirperverliği ve duyarlılığıyla, Gazzeli ailelerin yaşadıkları travmayı atlatmalarına katkı sağlanması hedefleniyor. Yardımseverlerin ve gönüllülerin de desteğiyle Gazzeli aileler, yeni bir hayata adapte olmaya çalışıyor.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.