Konya, gece Türkiye’nin en soğuk 3’üncü ili oldu

Konya ve bölgesinde kar durdu, ancak dondurucu soğuk hava hakim. Şehirde bu gece termometrelerin eksi 21,4 dereceyi gösterdiği ilçe Tuzlukçu oldu. Konya; Van ve Denizli’nin ardından Türkiye’nin en soğuk 3’üncü şehri olarak kayıtlara geçti.

Konya, gece Türkiye’nin en soğuk 3’üncü ili oldu

Türkiye’nin gözü kulağı bugünlerde Meteroloji'den gelecek haberlerde.

Kurak bir yılın ardından bereket dolu kış mevsimi geçiren Konya’da en çok merak edilenler; Konya’da kar yağışının devam edip etmeyeceği, Konya’nın en soğuk ilçesi ve Konya’da kar kalınlıkları.

1 METRE 59 SANTİMETRE ÖLÇÜLDÜ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya’daki istasyonlarında son kar kalınlıklarını ölçtü.

27 Ocak 2022 itibariyle Konya’nın Bozkır İlçesi Sorkun Yaylasında kar kalınlığı 159 santimetre. Seydişehir Alacabel 112 santimetre kar kalınlığıyla ikinci, Meram Güneydere Mahallesi ise 67 santimetreyle üçüncü sırada yer alıyor.

Konya kent merkezinde ise kar kalınlığı 28 santimetre olarak ölçüldü.

TÜRKİYE’NİN EN SOĞUK 3. ŞEHRİ KONYA 

Büyük bölümü karla kaplı Türkiye’de dondurucu soğuk hava da hakim. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre gece Türkiye’nin en soğuk şehri eksi 26,3 dereceyle Van Çaldıran oldu. Denizli Honaz Akbaş Köyü eksi 23,5 dereceyle ikinci, Konya’nın Tuzlukçu ilçesi ise sıfırın altında 21,4 dereceyle üçüncü sırada yer aldı.

Konya’da Tuzlukçu’nun ardından termometrelerin en düşük değerleri gösterdiği ilçeler eksi 16,4 derece ile Seydişehir, eksi 15,4 dereceyle de Beyşehir oldu.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.