Konya Güle Oynaya Camiye Gel 2023 başvuruları ne zaman?

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında da 40 gün sabah namazına giden 40 bin çocuğa bisiklet hediye edecek. Kayıt başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak, hangi yaştaki çocuklar başvuru yapabilecek? Ayrıntıları belli oldu, başvuru linki verildi.

Konya Güle Oynaya Camiye Gel 2023 başvuruları ne zaman?

Konya Güle Oynaya Camiye Gel 2023 başvuruları ne zaman, kayıt başvuruları ne zaman ve nasıl yapılacak, hangi yaştaki çocuklar için başvuru yapılabilecek, kaç çocuğa bisiklet hediye edilecek?

Konya’da merakla beklenen projeyle ilgili ayrıntılar netleşti.

40 GÜN SABAH NAMAZINDA BULUŞUYORLAR

Konya Büyükşehir Belediyesi, milli ve manevi değerlere bağlılığın artırılması amacıyla, 2018 yılında 40 gün boyunca sabah namazına giden çocuklara bisiklet hediye etmişti.

Çocukları camiyle buluşturan ve “Güle Oynaya Camiye Gel” adı verilen proje, büyük ilgi görmüş, binlerce çocuğun yüzü gülmüştü.

Pandemi nedeniyle 2 yıl hayata geçirilemeyen anlamlı proje, 2022 yılında da devam etmişti.

KONYA GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL 2023 YAŞ SINIRI

Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da (2023) çocuklara 40 bin bisiklet hediye edecek.

Bu yıl bisikletlerin hediye edileceği yaş aralığı 8-9 olarak belirlendi. Yani başvuruda bulunabilecek çocukların doğum tarihinin 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2015 arası olması gerekiyor.

KONYA GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL 2023 BAŞVURU TARİHLERİ

Konya projesi Güle Oynaya Camiye Gel için kayıt başvuruları 16 - 28 Haziran 2023 tarihleri arasında internetten online olarak aşağıda verilen link tıklanarak yapılabilecek.

2022/09/05/konya-merkezde-bisiklet-dagitimi-basladi-gule-oynaya-camiye-gel.jpg

40 GÜN CAMİYE GELEN BİSİKLETİNİ ALACAK

3 Temmuz 2023 - 21 Ağustos 2023 tarihleri arasında 40 gün sabah namazına camiye gelen çocuklar, yeni bisikletlerini almaya hak kazanacak. 

Kayıt başvuruları sonrası devamlılık, camilerde imamlar tarafından takip edilecek.

31 İLÇEDEN KATILIM SAĞLANABİLECEK

Merkez ilçeler; Selçuklu, Meram ve Karatay’ın yanı sıra, Konya’nın diğer 28 ilçesinden de (Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak) kayıt başvurusu yapılabilecek.

konya-gule-oynaya-camiye-gel-2023-basvurulari-ne-zaman.jpg

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, özellikle çocuklarla ve gençlerle ilgili yürüttükleri projelerin kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade ederek, başladığı günden bu yana yoğun ilgi gören “Güle Oynaya Camiye Gel” projesinin de bunların başında geldiğini söyledi.

Projenin her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini vurgulayan Başkan Altay, “Bu yaz döneminde de camilerimiz sabah namazlarında çocuk sesleriyle şenlenecek inşallah. Amacımız çocuklarımızı milli ve manevi duygular ışığında yarınlara güçlü şekilde hazırlamak. ‘Güle Oynaya Camiye Gel’ projemiz de bu kapsamda yavrularımız için özenle hazırlanıyor. İlk günden bu yana Konyalı hemşehrilerimizden hep güzel dönüşler aldık. 40 gün boyunca namaza gelerek bisiklet kazanan çocuklarımıza da güzel bir karne hediyesi olacak. 2014 ve 2015 doğumlu tüm çocuklarımızı Konya’mızın 31 ilçesinde İmam Hatip-i bulunan tüm camilerimizde uygulanacak etkinliğimize katılarak bu coşkuya katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

2023 KONYA GÜLE OYNAYA CAMİYE GEL BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

konya-gule-oynaya-camiye-gel-2023-basvurulari-ne-zaman.png

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum