Konya hayvan barınağında ne oldu? Konya köpek barınağında son durum ne?

Konya hayvan barınağında köpeğin telef edildiği iddiasına ilişkin 2 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılırken, ilgililer açığa alındı.

Konya hayvan barınağında ne oldu? Konya köpek barınağında son durum ne?

Konya'da bir kişinin elindeki kürekle köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Paylaşılan görüntülerin ardından birçok vatandaş Konya Köpek barınağında ne oldu? sorusunu merak ederek internet üzerinde Konya hayvan barınağında son durum ne? sorusunu araştırmaya başladı.

KONYA KÖPEK BARINAĞINDA NE OLDU, SON DURUM NE?

Konya Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşandığı öne sürülen ve sosyal medyada yer alan görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Rehabilitasyon Merkezi'mizde yaşanan olay gece tüm yönleriyle incelenmiş. Sabahın erken saatlerinde ilgililer ivedilikle açığa alınmış, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphelileri gözaltına almıştır."

Konya Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama ise şunlar kaydedildi:

"24 Kasım'da Twitter sosyal medya platformunda hayvanlara eziyet edildiğine dair görüntülerle ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmıştır. Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"SÜRECİ TÜM YÖNLERİYLE SONUNA KADAR HASSASİYETLE TAKİP EDECEĞİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hayvan Rehabilite Merkezi'mizde hepimizi derinden sarsan olayı gece inceledik, sorumluları açığa aldık, suç duyurusunda bulunduk ve şüpheliler gözaltına alındı. Süreci tüm yönleriyle sonuna kadar hassasiyetle takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

“ORGANİZE İŞ”

Sosyal medyada olayın organize olduğuna dair yorumlar yer aldı.

konya-hayvan-barinaginda-ne-oldu-konya-kopek-barinaginda-son-durum-ne.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.