Konya için önem taşıyan belgeyi 2 bakan verdi

KOSKİ; Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen, TS ISO 46001 “Su Verimliliği Yönetim Sistemi” belgesini almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş belgeyi Bakanlar İbrahim Yumaklı ve Fatih Kacır’dan aldı.

Konya için önem taşıyan belgeyi 2 bakan verdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Su Verimliliği Seferberliği: Sanayi-Su Buluşması" programına katıldı.

"SU VARLIĞINDA YÜZDE 20'LİK DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜYORUZ"

Yumaklı, burada yaptığı konuşmada iklim değişikliğinin etkilerinin her alanda doğrudan hissedildiğine işaret ederek, tarıma dayalı sanayi ve gıda ihtiyacını dikkate alarak, tarımsal üretime ve su kaynaklarına yönelik riskleri analiz ettiklerini, sadece 6 yılda nüfus yüzde 10 artarken su varlığında yüzde 20'lik düşüşü öngördüklerini bildirdi.

“SINIRSIZ SU KAYNAĞIMIZ YOK”

Su kullanımının azaltılması için 152 sektörel su verimliliği rehberinin hazır hale getirildiğini bildiren Yumaklı şunları söyledi:

“Esasen konu sadece su kazanımı değil, su kaynaklarımızı kullanırken de aynı zamanda çevresel ve ekonomik başta kazanımları da elde etmek. Temiz su kaynaklarımızı daha az tüketmek istiyoruz. Zannettiğimiz gibi sınırsız su kaynağımız yok. Su temini için harcanan maliyetleri azaltabiliriz. Bütün bunları yaparak aslında üretmiş olduğumuz ürünlerde uluslararası rekabet gücümüzü de dolaylı olarak artırmış oluruz.”

konya-icin-onem-tasiyan-belgeyi-2-bakan-verdi.jpeg

10 YIL İÇERİSİNDE YÜZDE 50 SU KAZANIMI HEDEFİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da hedeflerinin, gelecek 10 yıl içerisinde yüzde 50'ye varan su kazanımının sağlanması olduğunu aktararak, "Nasıl ki, Milli Teknoloji Hamlesi ile toplumsal seferberliği sağladıysak, ülkemizin yeşil dönüşümünde de aynı seferberlik ruhunu harekete geçiriyoruz. Bu dönüşümü geleceğin Türkiye'sini inşa etmek, gençlerimize, çocuklarımıza daha yaşanabilir dünya bırakmak için hep birlikte gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

konya-icin-onem-tasiyan-belgeyi-2-bakan-verdi-001.jpeg

KOSKİ’YE SU VERİMLİLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ

Konuşmaların ardından Bakanlar Yumaklı ve Kacır, "Sanayide Su Verimliliği İşbirliği" protokolünü imzaladı.

Programda Konya içinde önemli bir gelişme oldu. Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü; Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen, TS ISO 46001 “Su Verimliliği Yönetim Sistemi” belgesini almaya hak kazanmıştı. Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş belgeyi Bakanlar İbrahim Yumaklı ve Fatih Kacır’dan aldı.

Uzbaş, yaptığı açıklamada, Konya’nın birçok alanda olduğu gibi KOSKİ’nin çalışmalarıyla da Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.