Konya il merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak düzenlemeler

Konya'da şehir içi trafik yoğunluğuna yönelik Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü koordineli çalışma gerçekleştiriyor. Bazı yollara yeni EDS'ler yerleştirilirken, düzenlemelerle yoğunluğun en aza indirilmesi hedefleniyor.

Konya il merkezinde trafik yoğunluğunu azaltacak düzenlemeler

Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü şehir içi trafik yoğunluğunu düşürmek amacıyla koordineli bir çalışma gerçekleştiriyor. İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in göreve geldikten sonra önemle eğildiği konulardan biri olan trafik yoğunluğuyla ilgili bazı düzenlemeler yapıldı.

YOĞUN KAVŞAKLARDA YÖNLENDİRMELER YAPILDI

Özellikle araç yoğunluğunun olduğu bölgelerde yönlendirmeler yapılarak trafik rahatlatılmaya çalışılıyor. Yeni İstanbul Caddesi Mobilyacılar Kavşağı Otogar istikameti noktasında akşam 17.00 ile 19.00 saatleri arasında oluşan trafik yoğunluğu dikkate alınarak, akışın aksamaması için yeni tedbirler alındı. Yapılan uygulamalarla saat 17.00 itibari ile Erkan Caddesinden Yeni İstanbul Caddesi istikametine gelen araçların Uluyayla köprüsüne yönlendirilerek Güzeldere Caddesi ve Barış Caddesi üzerinden geçiş yapmaları sağlandı.

Güzergah üzerindeki Vezirhan kavşağındaki dinamik kavşakta yeşil yanma süresi maksimum seviyeye çıkartılarak uzatıldı ve araçların bu güzergahı kullanması sağlandı.

Ankara-Adana Köprülü Kavşağı istikametinden gelip mobilyacılar kavşağından otogar istikametine giden araçların ise Mobilyacılar Kavşağına girmeden İstikamet Caddesine yönlendirilerek Albayrak, Selçuklu ve Dr. Sadık Ahmet Caddesini kullanılmaları sağlandı. Mobilyacılar Kavşağı ve ileri kısımda yer alan üst geçidin trafik yoğunluğu azaltıldı.

konya-merkezde-trafik-yogunluguna-nester-vuracak-duzenlemeler-1.jpg

Çalışmalarla birlikte istatistik veriler incelemediğinde Uluyayla Kavşağı otogar istikameti noktasında araç yoğunluğunda bir önceki güne oranla büyük oranda azalma olduğu ve böylelikle trafiğin en yoğun olduğu işe gidiş-geliş saatleri arasında sürücülerin ulaşımları rahatlatıldı.

YENİ EDS’LERLE KONYA TRAFİĞİ DAHA GÜVENLİ

Trafik akışının kontrolü, aşırı hızın önüne geçilmesi, ulaşım optimizasyonun yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, belli normatif yapıya kavuşturulması için trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) Konya’nın birçok noktasına daha kazandırıldı.

konya-merkezde-trafik-yogunluguna-nester-vuracak-duzenlemeler-2.jpg

EDS-3 Projesi kapsamında, Aliya İzzetbegoviç Caddesinde 2 koridor 12 kamera, Ankara Çevre Yolu Caddesinde 15 koridor 48 kamera, Karaman Çevre Yolu Caddesinde 2 koridor 8 kamera, Hatıp Caddesinde 2 koridor 8 kamera, Antalya Çevre Yolu Caddesinde 2 koridor 12 kamera, Veysel Karani Caddesinde 2 koridor 8 kamera, Aslım Caddesinde 2 koridor 12 kamera ile 7 noktaya daha Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kazandırıldı.

“EKİP ARAÇLARININ GÖRÜNÜR OLMASI İHLALLERİN ÖNÜNE GEÇİYOR”

Konya trafiğinde ekip araçlarının daha görünür olması sağlandı. Böylelikle sürücüler daha dikkatli olmaya yönlendirilerek trafiğin akışının daha düzenli olmasını sağlanıyor. Bu nedenle Konya Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, ekip araçlarının yollardaki görünürlüğünü en üst seviyeye çıkartarak trafikte kural ihlallerinin, kazaların önlenmesini ve azaltılmasını amaçlıyor.

Trafik ekiplerinin şehir içi denetlemelerini sıklaştırması ve birçok noktada uygulama gerçekleştirmesiyle hız ihlali, kırmızı ışık ihlali, yaya geçidi ihlali, park ihlali ve araçların teknik aksamlarında değişiklik yapılarak gürültüye sebep olması gibi birçok trafik kuralı ihlalinin en aza indirilmesi sağlandı.

konya-merkezde-trafik-yogunluguna-nester-vuracak-duzenlemeler-3.jpg

Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün yoğun çalışmaları ile park yasağı olan bölgelere, otobüs duraklarına, bisiklet yollarına, yaya kaldırımlarına ve engelli park yerlerine park eden araçlar titiz bir şekilde denetlenerek bu ihlallerin büyük ölçüde önüne geçildi.

“TEDBİRLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KALICI OLMASI ÖNEMLİ”

Konya trafiğinin hem güvenlik hem de yoğunluk açısından artık büyük bir sorun olmaması için titizlikle ve yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Muğdatoğlu, 3 aylık dönem içinde büyük bir başarı sağladıklarını ve alınan tedbirlerin sürdürülebilir ve kalıcı olması için çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.