Konya ile Karaman'ın heyecanla beklediği projede geri sayım

Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattıyla ilgili Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "8 Şubat'ta test sürüşleri başlıyor" açıklamasıyla geri sayım başladı. Projeyle her iki şehir arasındaki ulaşım 35 dakikaya inecek.

Konya ile Karaman'ın heyecanla beklediği projede geri sayım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattında sinyalizasyon sistemi montajlarının tamamlandığı ve test sürüşlerine 8 Şubat’ta başlanacağını açıklaması sevinçle karşılandı. 

2014 yılında temeli atılan hat için çalışmalar 6 yıldır devam ediyordu.

y1.jpg

Kısa bir süre içinde hizmete girecek hatta yük taşımacılığı da yapılabilecek. Test sürüşlerinin başlayacak olması nedeniyle Karaman Tren Garı’ndaki tüm hazırlıklar tamamlandı. 

-İki şehir arasındaki mesafe 35 dakikaya inecek-

Konya ile Karaman arasındaki mesafeyi 1 saat 18 dakikadan 35 dakikaya kadar indirecek 102 kilometrelik hızlı tren hattında sinyalizasyonla ilgili çalışmalar tamamlandı. 

y2.jpg

Hat ile Karaman’dan hareket eden bir yolcu Konya üzerinden İstanbul’a veya Ankara’ya hızlı seyahat edebilecek. Konya ile Karaman arasındaki güzergahta 21 araç alt geçidi, 20 araç üst geçidi ve 15 yaya alt geçidi olmak üzere 56 sanat yapısı yer alıyor. 

y5.jpg

Konya-Karaman hattı üzerinde bulunan istasyonların tamamı da engellilerin istasyonları engelsiz bir şekilde kullanabileceği şekle getiriliyor. Konya-Karaman hızlı tren hattının devamında yer alan Ereğli-Ulukışla-Yenice hızlı tren hattında çalışmalar da devam ediyor.

y8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.