Konya merkez ve ilçelerine yeni atanacak doktor sayısı belli oldu

Sağlık Bakanlığı, 13 bin 163 hekimin görev yerlerinin belirleneceği Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası için tercihleri almaya başladı. Bu kapsamda Konya’ya 370 hekim ataması yapılacak. İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Bakan Fahrettin Koca’ya teşekkür etti.

Konya merkez ve ilçelerine yeni atanacak doktor sayısı belli oldu

Sağlık Bakanlığı, 106'ncı dönem DHY kurası için tercihlerin 7 Eylül'e kadar devam edeceği ve yerleştirmelerin, 9 Eylül'de bakanlık tarafından noter huzurunda yapılacağını duyurdu.

DHY kapsamında, tıp fakültelerinden mezun olan 11 bin 902 pratisyen hekim ve ihtisaslarını tamamlayan 1261 uzman hekim olmak üzere 13 bin 163 hekimin görev yerleri belirlenecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, doktor ihtiyacı bulunan yerlere atamaların yapılacağını kaydetti.

KONYA’YA KAÇ DOKTOR ATANACAK?

Yeni dönemde Konya’ya kaç doktor atanacağı merakla bekleniyordu. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, toplam 370 hekim ataması yapılacağını bildirdi.

BAKAN KOCA’YA TEŞEKKÜR

Koç, açıklamasında, “106. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında merkez ve ilçe hastanelerimizin ve diğer sağlık tesislerimizin zaruri ihtiyaçları olan 34'ü Uzman hekim ve 336'sı Pratisyen hekim olmak üzere şehrimize toplam 370 hekim ataması yapılacaktır. Atamalardaki büyük destekleri nedeni ile başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya,  AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile emeği geçen tüm milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

konya-merkez-ve-ilcelerine-atanacak-doktor-sayisi-belli-oldu.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum