Konya merkezde hangi mahallede kaç kişi yaşıyor? Rekor aynı ilçede

Konya’nın merkez Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerine bağlı mahallelerin nüfusu belli oldu. Peki, hangi mahallede kaç kişi yaşıyor, Konya’nın en kalabalık mahallesi hangisi? İşte TÜİK’in 2022 nüfus sayımına göre güncel veriler.

Konya merkezde hangi mahallede kaç kişi yaşıyor? Rekor aynı ilçede

Konya’nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerine bağlı mahallelelerde kaç kişi yaşıyor, kaçı erkek, kaçı kadın, şehrin en kalabalık mahallesi hangisi? Merak edilen sorular cevabını buldu.

KONYA’NIN 2022 NÜFUSU

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Konya'nın toplum nüfusu, 31 Aralık 2022 itibarıyla bir önceki yıla göre 19 bin 330 kişi artarak 2 milyon 296 bin 347'ye yükseldi.

KONYA'NIN EN KALABALIK İLÇESİ SELÇUKLU

Konya'nın en kalabalık ilçesi Selçuklu. Selçuklu ilçesinin nüfusu bir önceki yıla göre 8 bin 183 arttı ve 690 bin 667 olarak kayıtlara geçti. Karatay’ın nüfusu 370 bin 927, Meram'ın nüfusu ise 364 bin 325 oldu.

KONYA'NIN EN KALABALIK MAHALLESİ YAZIR'DA KAÇ KİŞİ YAŞIYOR?

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2022 sonuçlarıyla Konya'nın en kalabalık mahallesi de belli oldu. Haber Dairesi muhabirinin TÜİK verilerinden derlediği bilgilere göre; Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi 68 bin 438 kişilik nüfusuyla şehrin en kalabalık mahalleleri arasında ilk sırada yer aldı. Yazır Mahallesi, 2021 nüfus sayımında da 67 bin 696 kişi ile liste başında yer almıştı.

32 bin 250 erkek ve 36 bin 188 kadının yaşadığı Yazır Mahallesi; nüfus sayısıyla Ahırlı, Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Karapınar, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük ve Yunak'ı geride bıraktı.

Yazır Mahallesi'ni nüfus bakımından sadece bağlı bulunduğu ilçe olan Selçuklu ile Karatay, Meram, Ereğli, Beyşehir ve Akşehir geçebildi.

Nüfus sayısıyla bir çok il ile yarışan Selçuklu Yazır Mahallesi, Türkiye’nin en az nüfuslu ilçesi Konya Yalıhüyük'ten ise 40 kat daha büyük.

konya-merkezde-hangi-mahallede-kac-kisi-yasiyor-rekor-ayni-ilcede-003.jpg

KONYA'DA HANGİ MAHALLEDE KAÇ KİŞİ YAŞIYOR?

Peki, Konya’nın merkez ilçeleri; Meram, Selçuklu ve Karatay’a bağlı mahallelerde kaç kişi yaşıyor, bunlardan kaçı erkek, kaçı kadın?

İşte Konya’nın merkez ilçe mahalleleri ve nüfus sayıları:

SELÇUKLU:

konya-merkezde-hangi-mahallede-kac-kisi-yasiyor-rekor-ayni-ilcede.jpg

KARATAY:

konya-merkezde-hangi-mahallede-kac-kisi-yasiyor-rekor-ayni-ilcede-001.jpg

MERAM:

konya-merkezde-hangi-mahallede-kac-kisi-yasiyor-rekor-ayni-ilcede-002.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.