Konya merkeze bağlı mahalle ile ilgili karar Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Konya’nın merkez Meram ilçesine bağlı Çarıklar Mahallesi'nde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri gerçekleştirilecek.

Konya merkeze bağlı mahalle ile ilgili karar Resmi Gazete’de

Konya ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı, arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALADI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Konya’ya ilişkin önemli bir karar yer aldı. Karara göre; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Konya'nın Meram ilçesine bağlı Çarıklar Mahallesi'nde kurum tarafından arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri gerçekleştirilecek.

MERAM ÇARIKLAR’DA

“Konya İli, Meram İlçesi, Çarıklar Mahallesinde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılmasına ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulmasına, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadesine yer verilen kararda şunlar kaydedildi:

“Konya İli, Meram İlçesi, Çarıklar Mahallesinde DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından, 18/12/1953 tarihli ve 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırması uygulanması kararlaştırılmıştır.

(2) Birinci fıkra kapsamında arazi toplulaştırma sınırları içinde olup;

a) Arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler,

b) Teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar, toplulaştırma harici bırakılır.”

konya-merkeze-bagli-mahalle-ile-ilgili-karar-resmi-gazetede.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.