Konya merkezli 5 ilde FETÖ’nün yöneticilerine operasyon: 5 gözaltı

Konya merkezli, Kahramanmaraş, Ankara, Bursa, Kütahya’da FETÖ’ye yönelik yeni bir operasyon düzenlendi. Yönetici konumunda olduğu belirlenen 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tamamı etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest kaldı.

Konya merkezli 5 ilde FETÖ’nün yöneticilerine operasyon: 5 gözaltı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ Silahlı Terör Örgütü içerisinde yönetici konumunda olan, gizlilik çerçevesinde faaliyet göstererek, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yerleşen ve örgüt adına yetiştirdiği elemanları bu kurumlara yerleştirerek devamlılığı sağlamak isteyen şüpheli şahıslara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen 8 şüpheliye yönelik Konya merkezli Kahramanmaraş, Ankara, Bursa, Kütahya’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan baskınlarda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 3 şüphelinin ise yurt dışında firari olduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi etkin pişmanlık yasasından yararlanarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartı ile serbest bırakıldı.

Şüphelilerin vermiş oldukları bilgiler neticesinde kendilerini bu güne kadar gizlemeyi başaran birçok şüpheli tespit edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.