Konya merkezli dev tarihi eser operasyonunda yeni detaylar

Konya merkezli 38 ilde tarihi eser kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 93’e yükseldi. Seydişehir’de yakalanan 8 kişi arasında şebeke yöneticilerinin de bulunduğu bildirildi.

Konya merkezli dev tarihi eser operasyonunda yeni detaylar

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı ekipleri, kaçak kazılarda buldukları tarihi eserleri yurt dışındaki müzayede evlerine gönderip satılmasını sağlayan şebekeye yönelik Konya merkezli 38 ilde Miras operasyonu düzenlemiş, haklarında gözaltı kararı verilen 143 kişinin yakalanması için çalışma başlatmıştı.

93 KİŞİ YAKALANDI

Gözaltı sayısının, 93’e yükseldiği öğrenildi. Şüpheliler arasında, Konya Seydişehir'de yakalanan şebekenin yöneticileri olduğu ileri sürülen Hasan S. ile Ali Ş’nin olduğu 8 kişi de yer aldı. 

Operasyon kapsamında şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 3 bin 652 sikke, 307 obje, kaçak kazıda kullanılan 17 dedektör, suçtan elde edilen gelir olduğu değerlendirilen 148 bin lira, 900 dolar ve 100 euro ile 1 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 5 tüfek, 79 fişek ele geçirildiği öğrenildi.

konya-merkezli-dev-tarihi-eser-operasyonunda-yeni-detaylar.jpg

konya-merkezli-dev-tarihi-eser-operasyonunda-yeni-detaylar-001.jpg

konya-merkezli-dev-tarihi-eser-operasyonunda-yeni-detaylar-002.jpg

konya-merkezli-dev-tarihi-eser-operasyonunda-yeni-detaylar-003.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.