Konya Metrosu TBMM gündeminde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM’de bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Uraloğlu, yatırımlar bölümünde Konya’ya özel vurgu yaptı, YHT ve Konya Metrosundan da bahsetti.

Konya Metrosu TBMM gündeminde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.

YHT VE METRO İÇİN ÖZEL VURGU

Konya’nın da aralarında bulunduğu ulusal Yüksek Hızlı Tren (YHT) ağı ve metro ile ilgili çalışmalara özellikle vurgu yapan Bakan Uraloğlu, “2009 yılında dünyada hızlı tren işletmeciliğine geçen 8. ülke olarak; Ankara - Eskişehir-İstanbul, Ankara - Konya - Karaman ve Ankara - Sivas hatlarında hızlı Tren İşletmeciliği sunmaktayız. Toplam 80 milyon yolcu seyahat etmiştir. Demiryolu yatırımlarımız içinde kentiçi raylı sistem projelerini de hayata geçiriyoruz. Ülkemiz genelindeki mevcut 922 kilometrelik şehiriçi raylı sistem hattının 395 kilometre’si Bakanlığımızca yapılmıştır. Bakanlığımızca İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Konya illerimizde yapımı devam eden 120 kilometre, planlama aşamasında ise 374 kilometre hattımız bulunmaktadır.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ankara-Kayseri arasında ulaşım süresi 2 saate inecektir. Konya-Karaman hızlı tren projesinin devamı olan 135 kilometre’lik Karaman-Ulukışla hızlı tren projesinin yapımı hızla devam etmektedir. Karaman-Ulukışla seyahat süresi 1 saat 35 dakikaya düşecektir. İstanbul’da yapımını tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları, toplamda 128 kilometredir. 56 kilometre uzunluğundaki 5 hatta yapım çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul genelinde; Bakırköy- Bahçelievler-Güngören-Bağcılar-Kirazlı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Sirkeci- Kazlıçeşme Kentsel Ulaşım ve Çevreci odaklı dönüşüm projesi, Altunizade-Çamlıca-Bosna Bulvarı Metro Hatlarında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Diğer büyükşehirlerimizde de Kentiçi Raylı Sistem hatlarının da yapımına devam etmekteyiz. Bu kapsamda Kocaeli’de Kocaeli Gebze Sahil-Darıca OSB Metrosu, Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı, Bursa’da Bursa Emek-YHT-Şehir Hastanesi Metrosu, Konya’da Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Belediyesi Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi’ hatlarının yapımına devam ediyoruz.”

konya-metrosu-tbmm-gundeminde.jpg

TÜRKİYE KART

Yerli ve milli olarak gerçekleşen uygulamalarla Türkiye’nin siber güvenliğini sağladıklarına dikkat çeken Uraloğlu, “Global Siber güvenlik endeksinde Avrupa’da 6., Dünya’da 11. sıraya yükseldik. İletişim, bankacılık, lojistik, posta, kargo ve e-ticaret gibi birçok alanda faaliyetlerini sürdüren PTT ile ülkemizin en ücra köşesine dahi hizmet sunmaktayız. Türkiye Kart Projesi ile ulaşım, para transferi, alışveriş ve benzeri ihtiyaçların karşılanmasını amaçlıyoruz. Konya’da kullanılmaya başlanan Türkiye Kart, Yozgat, Gümüşhane, Tokat, Kayseri ile İstanbul’da Marmaray ve Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metrosunda da kullanılmaya başlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

konya-metrosu-tbmm-gundeminde-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.