Konya Millet Bahçesi ne zaman açılacak?

Konya’da eski stadyum yerine yapılan Konya Millet Bahçesinde sona yaklaşıldı, ne zaman açılacağı belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Millet Bahçesi'nin bu ay açılacağını müjdeledi.

Konya Millet Bahçesi ne zaman açılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye’nın 81 ilinde 455 millet bahçesi yapılıyor. Bunlardan 137’si tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

KONYA MİLLET BAHÇESİ NEREDE YAPILIYOR?

Arsa tahsisini Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Konya Millet Bahçesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Meram ilçesindeki Konya eski stadyum alanında yapılıyor.

KONYA MİLLET BAHÇESİNDE NELER VAR?

45 bin metrekarelik bölümü yeşil alandan oluşan Konya Millet Bahçesinde; yürüyüş yolları, basketbol sahaları, tenis kortları, kafeterya, restoran ve Millet Kütüphanesi yer alıyor.

konya-millet-bahcesi-ne-zaman-acilacak.jpeg

KONYA MİLLET BAHÇESİ CAMİİ KAÇ KİŞİLİK?

Ayrıca yaklaşık 14 bin 400 kişi kapasiteli Selahattin Camisi de Konya Millet Bahçesinde bulunuyor. Konya Millet Bahçesi Selahattin Camii; Selçuklu, Osmanlı mirası, Konya'da Cumhuriyet dönemine ait yapılan önemli bir eser olma özelliği taşıyor.

konya-millet-bahcesi-ne-zaman-acilacak-001.jpeg

KONYA MİLLET BAHÇESİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Ereğli ilçesindeki Millet Kıraathanesi'nde gençlerle buluştu. Burada millet bahçesi projesine özel bir yer ayıran Bakan Kurum, merakla beklenen Konya Millet Bahçesi açılış tarihini verdi.

Bakan Kurum, Türkiye'de 455 millet bahçesi inşasının devam ettiğini belirterek, “Bunlardan 137'si tamamlandı. Konya Millet Bahçesi'nin açılışı da bu ay yapılacak.” dedi.

konya-millet-bahcesi-ne-zaman-acilacak-002.jpeg

konya-millet-bahcesi-ne-zaman-acilacak-003.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.