Konya Milletvekili Özboyacı BM’de İsrail barbarlığını dile getirdi

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, New York’taki Birleşmiş Milletler oturumlarda İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını gündeme taşıdı. Özboyacı, İsrail’in barbarlığını dile getirdi.

Konya Milletvekili Özboyacı BM’de İsrail barbarlığını dile getirdi

Birleşmiş Milletler’deki (BM) etkinliklere katılmak üzere New York’ta bulunan TBMM Parlamentolar Arası Birlik Komisyonu üyeleri, BM'deki oturumlarda İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarını gündeme taşıdı.

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, dünyanın dört bir yanından heyetlerin katılımıyla bu yıl ana gündem olarak BM Genel Sekreterliğinin belirlediği “barış için yeni ajanda” konusunun ele alındığını aktardı.

Özboyacı, BM'de bu ana başlık altında dünyadaki yeni güvenlik paradigması, uluslararası hukukun çatışmalardaki durumu, teknoloji gelişiminin parlamenter diplomasiye etkisi gibi konuların tartışıldığını ancak sıcak gündemin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olduğunu söyledi.

Toplantılarda Türk heyeti olarak uluslararası hukukun İsrail’in Gazze’ye saldırılarını engelleyemediğini vurguladıklarını belirten Özboyacı, BM sistemine yönelik şu eleştirileri yöneltti:

“Hastanelerin, ibadethanelerin, okulların bombalandığı, sivillerin bütün dünyanın gözü önünde açıkça açlıkla sınandığı bir ortamda eğer biz bu durumu durduramıyorsak o zaman BM’de bazı şeylerin temelden değişmesi gerektiğini hepimiz kabul etmeliyiz ve Cumhurbaşkanı'mızın yıllardır kürsüden söylediği gibi 'Dünya 5’ten büyüktür.' ve eğer yeni bir güvenlik paradigması konuşacaksak bu, önce BM Güvenlik Konseyinin yapısının değişmesiyle mümkündür.”

konya-milletvekili-ozboyaci-bmde-israil-barbarligini-dile-getirdi.jpeg

Özboyacı, Gazze saldırılarının tartışıldığı BM oturumlarının birinde İsrail delegasyonunun konuşması sırasında tepki olarak salonu terk ettiklerini dile getirerek, birçok ülke heyetinin de kendilerini izleyerek bu tepkiye destek verdiğini söyledi.

Gösterdikleri tepkiye ilişkin tarihin doğru zamanında aynı tepkileri vermenin çok doğru bir karar olduğu nitelemesini yapan Özboyacı, “Diğer ülkelerin milletvekilleri ile açıkça İsrail’in barbarlığını, zalimliğini buradaki temsilcisini dinlemeyi reddederek göstermiş olduk.” ifadesini kullandı.

konya-milletvekili-ozboyaci-bmde-israil-barbarligini-dile-getirdi-001.jpeg

Özboyacı, BM’deki tartışmaların sahadaki acıları durdurmaya yetmediğini, uluslararası toplumun kurduğu mekanizmaların Gazze’deki acıyı dindirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Maalesef acı ile söylüyorum, ne uluslararası hukuk ne uluslararası mutabakatlar ve mekanizmalar, İsrail’in barbarlığını durdurmaya yetmiyor ama insanlık vicdanı ayakta.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.