Konya Milli Eğitim Müdürlüğü LGS tercihlerinde öğrencilere robotla destek veriyor

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçlarının ardından başlayan tercih sürecinde öğrencilere destek olmak için harekete geçti. Konya’da LGS tercihleri nasıl ve nerede yapılacak? Ayrıntılar haberimizde.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü LGS tercihlerinde öğrencilere robotla destek veriyor

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya genelinde 618 okulda ve 29 Rehberlik Araştırma Merkezinde (RAM) toplam 647 komisyon kurdu. Bu komisyonlar öğrencilere tercih sürecinde danışmanlık hizmeti verecek.

Komisyonlar, 28 Haziran'dan itibaren tercihlerin son günü olan 17 Temmuz 2024 tarihine kadar veli ve öğrencilere rehberlik edecek. Öğrenciler, bu komisyonlara başvurarak LGS puanlarına, ilgi alanlarına ve ailevi durumlarına uygun lise tercihleri hakkında bilgi alabilecek.

“ÖĞRENCİLERİMİZE EN UYGUN LİSELER ÖNERİLECEK”

Konya Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerimiz ve velilerimiz için önemli bir süreç başladı. Bu süreçte öğrencilerimizin doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Komisyonlarımızda görev alan eğitimci ve rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimize en uygun liseleri seçmeleri için gerekli rehberliği sağlayacaklardır." dedi.

Murat Yiğit, velilerden de bu süreçte aktif rol almalarını ve çocuklarına rehberlik etmelerini istedi.

konya-milli-egitim-mudurlugu-lgs-tercihlerinde-ogrencilere-robotla-destek-veriyor.jpeg

KOMİSYONLARA NASIL ULAŞILIR?

Veliler ve öğrenciler mezun oldukları okullara, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesine veya Rehberlik Araştırma Merkezlerine başvurarak komisyonlara ulaşabilirler.

OKULLARIN KONTENJANLARI E-OKUL’DA

LGS kapsamındaki merkezi sınavla öğrenci alacak okulların bu yılki kontenjanları ile geçen seneki yüzdelik dilimleri, e-Okul sistemi üzerinden açıklandı.

e-Okul üzerinden, kontenjan tabloları ile 2023'te bu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler görülüyor.

Böylece öğrenciler, bu yıl sınavdaki kendi yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırabiliyor.

Ayrıca yerel yerleştirme kapsamında sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tablolarına da e-Okul üzerinden ulaşılabiliyor.

konya-milli-egitim-mudurlugu-lgs-tercihlerinde-ogrencilere-robotla-destek-veriyor-001.jpeg

TERCİH ROBOTU KULLANIMA AÇILDI

Öğrencilerin tercihlerinde kolaylık sağlamak amacıyla tercih robotu hazırlandı. Tercih robotunu kullanarak istenen yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listeleri ve okullarla ilgili detaylı bilgiler görülebiliyor.

Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve 2023'e ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz'da açıklanacak.

Tercih robotuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.