Konya Mistik Müzik Festivali 2023 başlıyor

2023 yılı, Hazreti Mevlana’nın ölümünün 750’nci yılı dolayısıyla “Mevlana Yılı” olarak ilan edilmişti. Mevlana’nın doğum yıldönümü anısına Konya, Mistik Müzik Festivali’ne 2023 ev sahipliği yapacak. İşte festivale dair tüm ayrıntılar.

Konya Mistik Müzik Festivali 2023 başlıyor

Konya’da her yıl düzenlenen Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali’nin yapılacağı tarih belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2023 yılının "Mevlana Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin yayımlanan genelge Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Mevlana’nın doğum yıldönümü anısına düzenlenen Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali 2023 ne zaman, nerede yapılacak? İşte ayrıntıları.

KONYA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ NEDİR?

Konya Mistik Müzik Festivali’nin ilki 2004 yılında Mevlana’nın doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşti. Kendi alanında dünyanın en iyi 8 festivali arasında olan Konya Mistik Müzik Festivali, dünyanın mistik ve geleneksel müzikler alanındaki en saygın festivallerinden biri olarak gösterilmektedir.

Mevlana’nın doğum yıldönümü anısına gerçekleşecek olan Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali’nde bu yıl; dünyanın farklı coğrafyalarının mistik ve etnik müzikleri ve Türkiye içinden farklı tasavvufi gelenekler ait etkinlikler bir arada olacak.

konya-mistik-muzik-festivali-2023-basliyor.jpg

KONYA ULUSLARARASI MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali 2023, 23 Eylül 2023 Cumartesi günü başlayacak. 8 gün sürecek etkinlik 30 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

konya-mistik-muzik-festivali-2023-basliyor-001.jpg

KONYA ULUSLARARASI MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ NEREDE YAPILACAK?

Konserden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinliğin bulunduğu Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali 2023, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

konya-mistik-muzik-festivali-2023-basliyor-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.