Konya Mobilyacılar Odasında sertifika heyecanı

Konya Mobilyacılar Odası ile Selçuk Üniversitesi tarafından düzenlenen iş birliğinde ilk kazanımlar elde edildi. Konya’da Girişimcilik Yükseliyor programını tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.

Konya Mobilyacılar Odasında sertifika heyecanı

“Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Konya Mobilyacılar Odası tarafından yürütülen ve Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin katılım sağladığı çalışmada sertifika töreni yapıldı.

Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Kısa adı ENHANCER olan Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi Projesi, Avrupa Birliği tarafından finanse edilmekte ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülüyor. ENHANCER Projesinin temel amacı, geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve ev sahibi toplulukların belirli alanlarda kapasite geliştirme programlarına tabi tutularak ardından sürdürülebilir ve büyütebilecekleri iş mecraları ve istihdam alanları oluşturarak iş hayatına dâhil olmalarını sağlamaktır.” dedi.

konya-mobilyacilar-odasinda-sertifika-heyecani.jpeg

5000 EURO HİBE VERİLECEK

Başkan Günbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu programın uygulanmakta olduğu 11 il arasında Konya’mızın da yer alması odamız tarafından böylesine kıymetli bir projenin hayata geçirilip uygulanması bizleri onurlandı. Sertifikalarını alacak bu girişimci adaylarımız bu aşamadan sonra iş planlarını hazırlayarak kişi başı 5000 Euro’luk Avrupa Birliği hibe programına başvuracaklar, bu eğitimleri aldıkları için de değerlendirme aşamasında ekstra 10 puan alacaklar. Bugüne kadar odamıza toplamda 575 kişinin girişimcilik eğitimi için müracaat etti. Eğitimleri başarı ile tamamlayan 406 kişi girişimcilik sertifikası aldı. Bu kişilerden 134 tanesi Selçuk üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencisi.”

konya-mobilyacilar-odasinda-sertifika-heyecani-001.jpeg

Konya Mobilyacılar Odası Mehmet Günbaş, konuşmasının sonunda törende kendilerini yalnız bırakmayan, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken’e, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan ile Dekan Yardımcılarına, fakültenin bölüm başkanlarına, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabaca’a, MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı’ya, Enhancer Proje Sorumlusu İbrahim Onur Demirtaş’a, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veli Baranok’a ve Girişimcilik Eğitimlerini veren Dr. Murat Gümüş’e teşekkür etti.

Daha sonra protokol üyeleri ile girişimcilik eğitimlerini tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi.

konya-mobilyacilar-odasinda-sertifika-heyecani-002.jpeg

konya-mobilyacilar-odasinda-sertifika-heyecani-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.