Konya Mobilyacılar Odası’ndan 177 girişimciye 5'er bin Euro hibe

Konya Mobilyacılar Odası bir ilke imza attı, “Konya'da girişimcilik yükseliyor” projesi kapsamında düzenlediği eğitimleri tamamladı. Sertifika almaya hak kazanan 177 kişiye, 5 bin Euro hibe verilecek.

Konya Mobilyacılar Odası’ndan 177 girişimciye 5'er bin Euro hibe

Türkiye’nin en çok proje üreten ve faaliyet yapan meslek odalarının başında gelen Konya Mobilyacılar Odası, yine bir ilke imza attı.

“Konya'da girişimcilik yükseliyor” projesi kapsamında düzenlenin eğitimler tamamlandı ve sertifikalar bugün törenle teslim edildi.

Törende konuşan Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, “Lideriz, iddalıyız.” ifadeleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ENHANCER projesi kapsamında Türkiye’de tek destek alan meslek odasıyız. 07 Şubat 2023 tarihinde imzaladığımız ‘Konya'da Girişimcilik Yükseliyor’ projesi kapsamında odamızın giriş katında faaliyete başladığımız girişimcilik eğitim merkezi ile Türk vatandaşlarımıza ve geçiçi koruma kapsamındaki kişilere danışmanlık hizmeti verildi. Akabinde proje ortağımız olan ENHANCER’in 5.000 Euro’luk girişimcilik hibe desteği başvuruları alınmaya başlandı. Bu kapsamda düzenlenen mobilya girişimcilik eğitimlerimiz tamamlandı.

Dr. Murat Gümüş hocamız tarafından girişimcilik eğitimleri proje faaliyetlerine uygun olarak örneklerle anlatılmış, girişimciler, iş fikrinden iş modeline dönüşüm, yenilikçi iş modeli oluşturma gibi tüm girişimcilik süreçlerini uygulamalı olarak öğrenmişlerdir.

konya-mobilyacilar-odasindan-117-girisimciye-5-bin-euro-hibe.jpg

252 kişinin girişimcilik merkezimize müracaatı ile başlayan süreçte (5) grup halinde toplam 177 kişi girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır.

Girişimcilik eğitimlerimize kadın girişimciler yoğun ilgi göstermişlerdir. Sertifika alan girişimci adaylarımız Avrupa Birliği 5.000 Euro %100 hibe desteği için kayıt ve iş planlarını hazırlayıp başvurularını yapacaklardır.

Başvuru sırasında girişimcilik eğitimlerine katılıp sertifika alan adaylara iş planı değerlendirirken ekstra 10 puan verilecektir.

konya-mobilyacilar-odasindan-117-girisimciye-5-bin-euro-hibe-002.jpg

Bugün bizleri sertifika törenimizde yalnız bırakmayan Konya Esnaf Odaları Birlik Başkanımız Sayın Muharrem Karabacak, Birlik Başkan Vekilimiz Osman Alp, Genel Sekreter Harun Gün, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Özgür Arı, Mevka Yatırım Destek Birim Başkanı İsmail Ünver, Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdinç Sarıca ve Müdür Yardımcısı Mustafa Kök, Berberler Odası Başkanı Veli Baranok’a yönetim kurulum adına ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız. Tüm girişimci adaylara bu süreçte başarılar dileriz.”

konya-mobilyacilar-odasindan-117-girisimciye-5-bin-euro-hibe-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.