Konya önce yanacak sonra üşüyecek

Meteoroloji, Konya ve bölgesinin de aralarında bulunduğu bazı iller için son tahminlerini, uyarıyla duyurdu. Sıcaklıklar hafta ortasına kadar artacak, 40 dereceler görülecek, hafta sonunda ise hissedilir derecede azalacak. İşte son tahminler.

Konya önce yanacak sonra üşüyecek

Konya’da sıcaklıklar 5-10 derece artacak, iki gün şehir sıcaktan kavrulacak. Sonrasında ise sıcaklıklar aniden düşecek, tüm şehir üşüyecek.

İKİ GÜNE DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni tahminler ışığında bir uyarı yayımladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; halen batı ve güney bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarın batı bölgelerimizden başlayarak etkisini artırması beklenmektedir. Çarşamba ve Perşembe günleri tüm Yurtta etkili olması beklenen sıcak hava dalgasına bağlı olarak; Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri’nde mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor.

ÜŞÜYECEĞİZ!

Sıcak hava dalgasının 27 Temmuz 2023 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı kesimlerden başlayarak etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normalleri civarına, iç kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin edilmektedir.

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar:

Ankara: 29-39 derece

İstanbul: 28-37 derece

İzmir: 35-41 derece

Edirne: 32-42 derece

Çanakkale: 30-37 derece

Muğla: 35-41 derece

Adana: 34-40 derece

Antalya: 35-42 derece

Kayseri: 30-37 derece.

Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

konya-once-yanacak-sonra-usuyecek-004.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Konya 8. Bölge Müdürlüğü uyarısında ise şunlar kaydedildi:

“Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının etkisini artırarak Çarşamba ve Perşembe günleri mevsim normallerinin 5-9 derece üzerine çıkması tahmin ediliyor. Sıcak hava dalgasının 27 Temmuz 2023 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, bu hafta sonunda hava sıcaklıklarının bölge genelinde mevsim normalleri civarına ineceği tahmin edilmektedir.

Önümüzdeki günlerde bölgemize bağlı illerde beklenen sıcaklıklar:

Konya: 34 – 39 derece

Karaman: 32 - 36 derece

Aksaray: 34 - 36 derece

Niğde: 33 – 35 derece.”

Konya ve ilçelerinde önümüzdeki 5 gün beklenen sıcaklık değerleri şöyle:

konya-once-yanacak-sonra-usuyecek.jpgkonya-once-yanacak-sonra-usuyecek-001.jpgkonya-once-yanacak-sonra-usuyecek-002.jpgkonya-once-yanacak-sonra-usuyecek-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.