Konya Ovası’nda farelerden sonra yeni tehdit: Köstebek!

Konya Ovası’nda tarla farelerinden sonra şimdi de köstebek tehdidi baş gösterdi. Son günlerde hububat ekili arazilerde yoğun bir köstebek faaliyeti gözleniyor.

Konya Ovası’nda farelerden sonra yeni tehdit: Köstebek!

Konya Ovası’nda bu yıl ılıman bir kış mevsimi yaşanıyor. Yüksek kesimler haricinde bu yıl Konya’ya kar yağışı düşmedi.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kasım ayında bazı bölgelerde tarla faresi zararı tespit edilmesi üzerine üreticilere toplu mücadele çağrısı yapmıştı. Hububat ekili araziler ve meyve bahçelerine zarar veren tarla fareleri ile mücadele sürerken şimdi de köstebek tehdidi baş gösterdi.

KONYA OVASI’NDA KÖSTEBEK TEHDİDİ

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, tarım arazilerinden bazı fotoğraflar paylaşarak, “Bu yıl Konya Ovasında kış aylarının çok ılıman gitmesi farelerin yanı sıra köstebeklerinde faaliyetlerine devam etmesine yol açtı. Hububat tarlalarında yoğun bir köstebek faaliyeti gözleniyor.” ifadelerini kullandı.

konya-ovasinda-farelerden-sonra-yeni-tehdit-kostebek.jpg

TARIM ARAZİLERİ TEHLİKEDE Mİ?

Köstebeklerin toprak altında yaşaması, tarım arazileri için potansiyel zararları beraberinde getiriyor. Köstebekler toprağı kabartarak tümsek oluşturduklarından özellikle yeni dikilen fidelerin yerlerinden oynamalarına sebep olurlar. Ayrıca kök salmış bitkilerin köklerini de yiyerek zarar veriyorlar.

konya-ovasinda-farelerden-sonra-yeni-tehdit-kostebek-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.