Konya Piknik yerleri 2024

Hafta sonları şehrin gürültüsünden bir nebze de olsa uzaklaşmak ve sevdikleriyle vakit geçirmek isteyenler için Konya’nın en iyi mangal ve piknik yerlerini listeledik. İşte Konya Piknik alanları ve konum bilgileri.

Konya Piknik yerleri 2024

38.873 km² yüzölçümüne sahip Konya’da çok sayıda piknik yapılabilecek alan bulunuyor. İşte özellikle hafta sonları çok sayıda ziyaretçi ağırlayan piknik alanları.

KENT ORMANI

5.270.000 m² alan genişliğinde olan Kent Ormanı 2008 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete girmiştir. Kent Ormanı Konya-Isparta Yolu üzerinde 25. kilometrede bulunuyor.

Yaklaşık 5 milyon metrekarelik alanıyla kentin akciğerleri durumunda olan bu alan Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek halkın hizmetine sunulmuştur. İçerisinde gölet, doğal yürüyüş yolları, kamelyalar ve oturma bankları, futbol ve basketbol alanları, seyir terasları, mescit, enformasyon binası, otopark ve su çeşmeleri bulunmaktadır.

Parkın elektrik ve aydınlatma ihtiyacı güneş enerjisi yoluyla sağlanmaktadır. Karaçam, Kızılçam, Sedir, Ardıç, Meşe gibi başlıca bitki türlerine sahip Kent Ormanında; yürüyüş, piknik, mangal, kayıkla gölet turu, kır gezintisi, futbol, basketbol gibi aktiviteler yapılabilmekte.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-001.jpg

MERAM BAĞLARI

Evliya Çelebi’nin Seyahatname eserinde gülleriyle methettiği Meram Bağları Konya’nın en dinlendirici yerlerinden. Altınapa Barajı’ndan gelen suyun aktığı deresi ve dere etrafındaki mesire yerleriyle şehir hayatından bir nebze de olsa uzaklaşabilirsiniz. Çam ağaçlarıyla çevrelenmiş çim alanlar ve çay bahçeleri – restoranlarla burada ailecek keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. Meram deresinin üst kısımlarına çıktığınızda Tavusbaba Türbesi yakınlarında da piknik yerleri mevcut.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-003.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-002.jpg

KARAASLAN HADİMİ PARKI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, 186 bin m² alanı ile Konya’nın en büyük parkı olan Karaaslan Hadimi Parkı Yaylapınar Mahallesi’nde yer alıyor. 128 bin m² yeşil alan ve Türkiye’de ilk kez bir parkta 15 bin m²’lik meyve bahçesi yer alıyor. Parka gelenlere meyve toplama imkânı sunuluyor.

Engellilerin de kullanımına uygun yapılan Karaaslan Hadimi Parkı’nda piknik alanlarının yanı sıra; 7 bin m²’lik gölet ve havuz grupları, 15 bin m²’lik meyve bahçesi, atlı binicilik tesisi, kapalı oturma alanları, lunapark, çocuk oyun grupları, basketbol sahaları, tenis kortu ve sergi alanları yer alıyor.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-004.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-005.jpg

KOZAĞAÇ PARKI

104.000 m² alan genişliğinde, 70.000 m² yeşil alana sahip. Meram Kozağaç Mahallesi’nde yer alan Kozağaç Parkında 6950 adet bitki vardır. Kozağaç Parkı 104 bin m²’lik toplam alanıyla şehrimizin büyük parkları arasındadır.

Park içerisinde gölet, fitness spor alanı, basketbol ve mini futbol sahası, yürüyüş yolları, mangallık, kamelya ve oturma bankları, kafeterya, çocuk oyun grubu ve lunapark, tatlı su çeşmeleri, şelale, idari hizmet binaları, değişik yaş ve çeşitlerde ağaçlar ve çalılar ile mevsimlik çiçek alanları bulunmaktadır. Park içerisinde bulunan Yıldız Bahçesi’nde yaklaşık 400 çeşit Yıldız Çiçeği (Dahlia) yetiştirilmektedir.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-006.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-007.jpg

KARAASLAN PİKNİK BAHÇESİ

Günlük yaşamın stresinden uzaklaşıp temiz nefes almak isteyenlerin en önemli adresi, farklı tasarımıyla şehrin cazibe merkezi olan Karaaslan Piknik Bahçesi.

Hizmete açıldığı günden bu yana şehrin dört bir yanından misafirlerini ağırlayan 100’er metrekarelik 454 adet parseliyle Karaaslan Piknik Bahçesi, özellikle hafta sonlarında vatandaşların şehrin stresinden uzaklaşarak aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirmesine imkân sağlıyor.

454 adet Piknik Bahçesi'nin bulunduğu bahçe; mangal yeri, kamelya, lavabo ve peyzaj bitkileri, ortak alanlarda ise fitness ve çocuk oyun alanı mescit gibi sosyal donatı alanlarıyla vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-008.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-009.jpg

DUTLUKIR MİLLET BAHÇESİ

Konya adına birçok ilki bünyesinde barındıran Millet Bahçesi, çok amaçlı alanlardan oluşuyor. Misafirlerine Meram’ın muhteşem havası ve yeşilliğinde, ateşli ya da ateşsiz alanlarda piknik yapabilme imkanı sunan bahçe, bunun yanı sıra yürüyüş ve spor alanları, restoran ve kafesi, çim kızağı ve parklarıyla verdiği hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Çok yönlü hizmet veren Dutlukır Millet Bahçesinde ayrıca, 100 adet çocuk oyun grubu, 40 bin metrekarelik çocuk oyun parkı, 10 bin metrekarelik üzüm bağı, 10 bin metrekarelik bir gölet, Osmanlı Bahçesi, mescit, sosyal tesisler, kokuluk ve reçellik gül bahçesi gibi renkli ve ilgi çekici alanlar bulunuyor.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-010.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-011.jpg

KARATAY OLİMPİYAT PARKI

161 bin 900 m2 lik alana sahip Olimpiyat Parkın’da olimpiyat halkası şeklinde 5 havuz ve fair-play müzesinin yanında havuzların içinde çocuk oyun grubu, kent jimnastik aletleri, mini futbol, basket ve voleybol alanları bulunmaktadır. Hem spor hem piknik yapacağınız Olimpiyat parkı misafirlerine farklı imkanlar sunuyor.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-012.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-013.jpg

SİLLE BARAJ PARKI

1 milyon 985 bin metrekarelik alanıyla Türkiye'deki en büyük parklardan biri olma özelliğini taşıyan Sille Baraj Parkı’nın içerisinde 221 bin metrekare yüzey alanı ile Sille Himmet Ölçmen Barajı yer almaktadır.

Park alanında uçurtma tepesi, iskele, çim amfi, piknik alanları, çocuk oyun alanları, spor alanları yürüyüş parkurları, ahşap gezinti yolları ve tırmanma parkurları gibi farklı etkinlik alanları bulunmaktadır. Doğal alanların korunduğu ve mevcut bitki örtüsünün güçlendirildiği parkta öğrenciler ve izciler için kamp alanları da hazırlanmıştır.

Sille Baraj Parkı’na gelen misafirlerin rahatça dinlenebilmeleri için alana 80 adet kameriye ve 100 adet piknik masası yerleştirilmiştir. Park alanında çay bahçesi, restoran ve mescit de bulunmaktadır. Bu sayede misafirler günlük ihtiyaçlarını karşılayıp ibadetlerini de yapabilmektedir. Misafirler ayrıca gölet içerisinde tekne gezintisine de katılabilmektedir.

Haftanın tüm günlerinde açık olan Sille Baraj Parkı, hafta içi 10.00-24.00, hafta sonu ise 09.00-24.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-014.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-015.jpg

KARATAY ŞEHİR PARKI

343.300 m2 alana sahip şehir pakının içerisinde; 12.500 m² kendi kendini temizleme özelliğine sahip ve içerisindeki nilüfer çiçekleri ile görsel bir şölen sunan Biyolojik Gölet, 418 kamelya, 46 Adet 5'li grup mangal yeri 14.000m2’lik Konya’nın en büyük lunaparkı ile ziyaretçilerine dinlenme ve eğlenme imkânını aynı anda sunuyor.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-016.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-017.jpg

TÜRK YILDIZLARI PARKI

Türk Yıldızları Parkı, 321 bin metrekarelik alanı ile Konya’nın yeşil dokusuna katkı sağlamasının yanı sıra Türkiye'nin havacılık konseptli ilk parkı olma özelliğini de taşıyor.

Park; içinde bulunan geniş otoparkı, oyun alanları, doğal yürüyüş alanları, kamelyaları, macera parkuru ve büfeleri ile değerli misafirlerine hizmet veriyor.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-018.jpg

SİLLE SEYİR TEPESİ

Sille Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Seyir Tepesi, eşsiz Konya manzarası ile şehrin yeni cazibe merkezi konumundadır. 1.300 metre rakımdaki seyir tepesinde; 35.000 metrekare yeşil alan, çim spor sahası, 119 kamelya, 210 araçlık otopark, lavabo, mescit gibi sosyal alanlar bulunmaktadır.

Selçuklu Seyir Tepesi’nin yaklaşık bir milyon metrekarelik kullanım alanının içerisinde ikinci etap proje çalışmaları kapsamında restoran, çay bahçesi ve kamp alanının oluşturulması planlanmaktadır.

KONUM BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN

konya-piknik-yerleri-2024-019.jpg

konya-piknik-yerleri-2024-020.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.