Konya polisinden ağır vasıtalara denetim! 97 sürücüye ceza

Konya’da Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, “Yük Taşıyan Araçlara” özel denetim gerçekleştirdi. 13 noktada 1776 araç denetlendi, kural ihlali yapan 97 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Konya polisinden ağır vasıtalara denetim! 97 sürücüye ceza

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, kazalara neden olan ihlallerin önlenmesi, araçların trafiğe uygun hale getirilmesi ve sürücülerin trafik kurallarına uyma düzenlerinin artırılması amacıyla 13 noktada yük taşıyan ağır vasıtalara yönelik özel denetimler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde, bu araçların ağırlık ve hacimlerinin büyük ölçekte olması nedeniyle yaşanabilecek kazaların şiddeti ve sonucu ağır olacağı için Trafik ekiplerince kaza oranlarının en aza indirilmesi amaçlandı.

konya-polisinden-agir-vasitalara-denetim-97-surucuye-ceza-001.jpg

12 Ekim Perşembe günü gerçekleşen denetimlerde Bölge Trafik ekiplerince, kamyon, çekici ve tanker gibi araçların takograf kayıtları, taşınan yükün ağırlığı ve mevzuata uygunluğu, lastik, arka ve yan koruma çerçevesi, arka işaret levhası, ışık donanımlarının mevzuata uygunluğu ve yetki belgeleri titizlikle kontrol edildi.

konya-polisinden-agir-vasitalara-denetim-97-surucuye-ceza-002.jpg

97 SÜRÜCÜYE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Konya iline bağlı şehirlerarası yollarda 13 noktada yapılan denetimlerde: 1776 araç denetlenerek kural ihlali yapan 97 araca 111.803 TL cezai işlem uygulandı.

DENETİMLER SÜRECEK

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik kazalarının en aza indirilmesi için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

konya-polisinden-agir-vasitalara-denetim-97-surucuye-ceza.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.