Konya Sarayönü’de Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programı

Konya’nın Sarayönü ilçesinde “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı icra edildi. İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programa katılım yoğun oldu.

Konya Sarayönü’de Kur’an-ı Kerim Ziyafeti programı

Sarayönü İlçe Müftülüğü tarafından Sarayönü Belediyesi Yeni Düğün Salonunda halkın yoğun katılımı ile "Kur’an-ı Kerim Ziyafeti" programı icra edildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İlçe Müftüsü İbrahim Yazar açılış konuşmasını yaptı.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, bu anlamlı ve güzel gecede bizleri buluşturan Allah’a hamd olsun diyerek başladığı konuşmasında Kur’an okumanın, okumakla beraber Kur’an-ı anlamanın ve hayatımızda yaşamanın öneminden bahsetti.

konya-sarayonude-kuran-i-kerim-ziyafeti-programi.jpg

Öge, “Kur’an, Allah'ın varlığının, birliğinin ve sonsuz kudretinin delilidir. Kur’an kalbin gıdası, derdin dermanı ve kurtuluşun anahtarıdır. Kur’an zamana, mekana ve insana anlam ve değer katan yüce bir kitaptır." ifadelerini kullandı.

konya-sarayonude-kuran-i-kerim-ziyafeti-programi-001.jpg

Geceye tilavetleri ile renk katan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Musa Coşkun, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır, Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Tayyip Hoş ve Sarraflar Camii İmam Hatibi Mehmet Erarabacı salonu dolduran yüzlerce vatandaşı mest etti.

Program Altınekin İlçe Müftüsü Bünyamin Uysal’ın Filistin'de katledilen Müslümanlar başta olmak üzere milletimiz ve memleketimizin bekası için canlarını yitiren aziz şehitlerimiz için, İsrail'in saldırıları karşısında mücadele eden Filistinli Müslümanların zafere ulaşması için ve ümmeti Muhammed'in kurtuluşu ve selameti için yaptığı dua ile sona erdi.

konya-sarayonude-kuran-i-kerim-ziyafeti-programi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.