Konya Şehir Hastanesi’nde bebek kalplere hayati dokunuş!

2020 yılında açılışı gerçekleştirilen Konya Şehir Hastanesi adından söz ettiriyor. Hastane bünyesinde bulunan ve Türkiye'deki sayılı birimlerden biri olan Çocuk Kalp Merkezi'nde 2 günde kalp rahatsızlığı bulunan 8 bebek ameliyatla sağlığına kavuştu.

Konya Şehir Hastanesi’nde bebek kalplere hayati dokunuş!

2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Konya Şehir Hastanesi, yaptığı başarılı operasyonlarla adından söz ettiriyor.

2 GÜNDE 8 KALP RAHATSIZLIĞI BULUNAN 8 BEBEK AMELİYATLA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Sabah’ta yer alan habere göre; Konya Şehir Hastanesi bünyesinde bulunan ve Türkiye'deki sayılı birimlerden biri olan Çocuk Kalp Merkezi'nde tarihi anlara tanıklık edildi. 2 gün içerisinde çoğu il dışından olmak üzere merkeze gelen ve doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan 8 bebek, başarılı geçen kalp ameliyatlarla yeniden hayata döndürüldü. Op. Dr. Murat Şimşek, Op. Dr. Hüseyin Dursin ve ekibi tarafından saatler süren operasyonlar sonucu bebekler yaşama tutunmayı başardı.

İÇ ANADOLU'NUN KALBİ

'İç Anadolu'nun Kalbi' durumuna gelen birime, 112 ve hava ambulansları ile Denizli, Antalya, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Şanlıurfa gibi illerden geldiği belirtildi.

konya-sehir-hastanesinde-bebek-kalplere-hayati-dokunus.jpg

2 GÜN SAATLER SÜREN AMELİYATLAR

Merkezin sorumlusu Op. Dr. Murat Şimşek, 8 ameliyatında başarılı geçtiğini ifade etti. Şimşek, "Bebeklerimizin hepsi yeni doğan hastası. Bebeklere, hipoplastik arcus aorta tamiri, pulmoner atrezi, yapay pulmoner arter yapılması, patent ductus kapatılması, aort koarktasyon ameliyatları yapıldı.

Bu ameliyatlarda 2 gün gibi bir süre içerisinde gerçekleşti. Ameliyatlar başarılı geçti ve bebeklerimizin takibi sürüyor" dedi.

konya-sehir-hastanesinde-bebek-kalplere-hayati-dokunus-001.jpg

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA ÖVGÜYLE BAHSETMİŞTİ

Çocuk Kalp Merkezi'ndeki ameliyatlar sadece bununla da sınırlı değil.

Merkezde daha öncede birçok başarılı ameliyat gerçekleştirilmiş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu başarılı operasyonlardan sosyal medya hesabından övgüyle bahsetmişti.

konya-sehir-hastanesinde-bebek-kalplere-hayati-dokunus-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.