Konya Şehir Kütüphanesi projesinde ilk kazma vuruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan Şehir Kütüphanesi projesinde inşaat çalışmaları başladı. Yıkılan eski belediye binasının yerine yapılacak Şehir Kütüphanesi yaklaşık 1,5 yılda tamamlanacak.

Konya Şehir Kütüphanesi projesinde ilk kazma vuruldu

Konya Şehir Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu. Haberi sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay duyurdu.

‘ÇOK GÜZEL OLACAK’ LAFLA OLMAZ İCRAATLA OLUR

Altay paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Şehir Kütüphanesi inşaatımızda çalışmalara başladık. Eski belediye bahçemizde ağaçları koruyarak gençlerimiz başta olmak üzere her yaştan hemşehrimiz için örnek bir kütüphane yapıyoruz. “Çok güzel olacak” lafla olmaz, icraatla olur. Şehir kütüphanemiz de çok güzel olacak.”

konya-sehir-kutuphanesi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu.jpg

YIKILAN ESKİ BELEDİYE BİNASININ YERİNDE YÜKSELECEK

Konya'da yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda yapımına başlanan Konya Şehir Kütüphanesi projesi; yıkılan eski belediye binasının arazisinde, Alaaddin Tepesi ve Konya Kültür Park'ın güneydoğusunda 28 bin metrekarelik bir çalışma alanında tasarlandı.

konya-sehir-kutuphanesi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-konya-sehir-kutuphanesi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu.jpg

1,5 YILDA TAMAMLANACAK

İçerisinde kitaplık, oturma salonları, etüt salonları, okuma odaları ve sosyal yapıların bulunacağı Konya Şehir Kütüphanesi, etrafında bulunacak park ile bütünleşen, geleneksel yapım teknikleri ile modern teknikleri arasındaki ilişkiyi tarihsel referanslar ile güçlendiren ve günümüze bağlı olarak yeni açılımlarla modernize eden bir yapı olarak inşa edilmesi hedefleniyor.

Proje tamamlandığında yaklaşık 200 adet farklı yaşlarda ve boyutlardaki ağaçlar ile doğal bir ortamda kitapseverlere hizmet verecek.

konya-sehir-kutuphanesi-projesinde-ilk-kazma-vuruldu-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.