Konya Selçuklu 2024 Şivlilik Çocuk Bayramı başlıyor

Konya yeni bir şivlilik etkinliğine hazırlanıyor. Özellikle çocukların merakla beklediği tarih yaklaştı ve Konya Büyükşehir ile Selçuklu Belediyesi’nin düzenleyeceği şivlilik programının detayları belli oldu.

Konya Selçuklu 2024 Şivlilik Çocuk Bayramı başlıyor

Selçuklu Şivlilik Festivali 2024 ne zaman, 2024 Konya Şivlilik Çocuk Bayramı ne zaman ve nerede, şivlilik dağıtımı yapılacak mı, başvuru yapılacak mı? Merak edilen sorular cevabını buldu.

Mübarek üç aylar yaklaşırken Türkiye Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'da asırlardır sürdürülen şivlilik geleneği, özellikle çocukların dört gözle beklediği kutlamalar arasında yer alıyor.

Üç ayların gelişi ve Regaib Kandili'ni müjdeleyen şivlilik, Konya'ya has bir gelenek olarak her yıl renkli görüntülere sahne oluyor.

Konya geleneği olan şivlilik, 10 Ocak 2024 Çaгşamba akşamı fener alayı ile başlayacak. 11 Ocak 2024 Peгşembe günü de çocuklar şivliliklerini toplayacak.

konya-selcuklu-2024-sivlilik-cocuk-bayrami-basliyor.jpg

KONYA SELÇUKLU ŞİVLİLİK BAYRAMI 2024 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Konya Büyükşehir ve Selçuklu Belediyesi 2024 yılı şivlilik festivali hazırlıkları da tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi'nin birlikte düzenlediği Konya Şivlilik Çocuk Bayramı çocuk festivaline dönüşecek ve etkinlikler, 10-14 Ocak tarihleri arasında Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Konya Şivlilik Çocuk Bayramı, her gün saat 11.00'de başlayacak, akşam 23.00'da sona erecek.
Festivalde binlerce çocuğa şivlilik hediyesi dağıtılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.