Konya SGK’da EYT kuyruğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam açıkladığı EYT düzenlemesi sonrası Konya’da vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasına akın etti. Prim günlerini hesaplatmak isteyenler yoğunluk oluşturdu. Bunun üzerine SGK'dan bir açıklama yapıldı.

Konya SGK’da EYT kuyruğu

Milyonların yıllardır çözümü için beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi tamamlandı, ayrıntıları dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Erdoğan, EYT'de yaş şartı olmayacağını, ilk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağını söyledi.

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın şartları sağlayan herkes emeklilik hakkından faydalanabilecek.

Emeklilik bekleyenleri sevindiren bu açıklama sonrası sabahın erken saatlerinde vatandaşlar SGK binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Konya’da da çok sayıda vatandaş, prim gün sayısının hesaplaması ve borçlanma için Ankara yolunda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasına geldi. Vatandaşlar bina önünde ve içinde sıraya girdi.

konya-sgkda-eyt-kuyrugu.jpg

Asker borçlanması için geldiğini söyleyen bir vatandaş, “EYT için bekliyorum. Benim 25 yılım dolmadığı için 1 yılım var. Askerliğimi ödemek istiyorum. O yüzden bu sıradayım. Bir saattir bekliyorum. Çok mutlu olduk sevindik. Cumhurbaşkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Doğum borçlanması için geldiğini belirten bir vatandaş ise, "Doğum borçlanması yapacağız. Doğum borçlanması yaparsam tutuyor. Olmazsa benim 32 yıldır girişim var. Herkesin yararına inşallah daha da iyi olur" ifadelerini kullandı.

konya-sgkda-eyt-kuyrugu-001.jpg

SGK AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan bu yoğunluk üzerine SGK'dan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu düzenlemenin yasalaşma sürecini tamamlamadığı hatırlatıldı. Bu nedenle vatandaşların aylık bağlama taleplerinin yasal olarak mümkün olmadığı belirtildi.

Açıklamada, düzenleme yürürlüğe girdikten sonra aylık taleplerinin en kısa sürede sonuçlandırılacağı kaydedildi.

konya-sgkda-eyt-kuyrugu.webp

E-DEVLET ÇÖKTÜ MÜ?

Bu arada dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasının ardından vatandaşlar e-Devlet'e girerek prim gün sayılarını ve çalışma yılını öğrenmek istedi. e-Devlet'e (www.turkiye.gov.tr) giriş yapmaya çalışan bazı vatandaşlar hata ile karşılaştı. Giriş yapabilenler ise 'İş hayatım' bölümünden prim günü ve yıl sorgulaması yaparak emeklilik hesaplamak istedi, ancak 'Teknik bir sorundan dolayı hizmete ulaşılamadı' hatası ile karşılaştı.

Yaşanan teknik sorunla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, EYT düzenlemesinin iki milyondan fazla vatandaşı etkilemesi sebebiyle aşırı yoğunluk oluştuğu değerlendirildi.

konya-sgkda-eyt-kuyrugu-002.jpg

konya-sgkda-eyt-kuyrugu-003.jpg

konya-sgkda-eyt-kuyrugu-004.jpg

konya-sgkda-eyt-kuyrugu-005.jpg

Öte yandan SGK, "Emeklilik işlemlerinizi e-Devlet’ten yapabileceğinizi biliyor musunuz?" başlığıyla hazırladığı bir videoyu paylaştı. 

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Son Dakika ve gündem haberlerinin yanı sıra EYT ile ilgili duyuruların anında size ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi WhatsApp haber sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.