Konya sokaklarında bu aynaları görenler telefona sarılıyor

Konya’da her geçen gün farklı bir işe imza atılıyor. Bir sosyal medya fenomeni, şehrin kalabalık bölgelerine astığı aynalara söz yazıyor. Gören vatandaşlar ise fotoğraf çekmeden geçmiyor.

Konya sokaklarında bu aynaları görenler telefona sarılıyor

Konya sokaklarında üzerine şiir ve yazılar yazılmış aynaları görenler, kimin yaptığını merak ediyor.

Çektiği videoları milyonlar izlenen Konyalı sosyal medya fenomeni Ahmet Akça, sokağa sanat katma düşüncesiyle farklı bir projeye imza attı. Kitaplardan, şarkı sözlerinden ve kendi şiirlerinden sözleri aynalara yazdı ve Konya’nın en kalabalık bölgelerine astı.

konya-sokaklarda-bu-aynalari-gorenler-telefona-sariliyor-001.jpeg

Aynaların üzerine yazı yazma düşüncesinden bahseden Akça, “Video çekmeyi çok sevdiğim için Konya’mızın güzelliklerini çekip neden tüm Türkiye’yle paylaşmıyorum düşüncesiyle Instagram hesabımı açtım. Konya’da çektiğim videolar ağırlıklı olmak üzere gezdiğim diğer şehirlerden de videolar paylaştım. On bin, yüz bin derken videolarım milyon izlenmeye başladı.

Ülke çapında istemli ya da istemsiz olarak dayatılan belli başlı şehirler ve imgelerinin güzellik algısını, ‘çok daha güzel yerler de varmış, Konya böyle bir yer miymiş’ dedirterek biraz da olsa kırdığımı düşünüyorum. Konya’yı çektiğim videolar birçok diğer şehirde çektiklerimden ve çekilenlerden katbekat fazla izlendi.

Üzerlerine yazı yazıp duvarlara ayna asma düşüncem de tam olarak burada başladı zaten. İstediğim şeyi doğru dille aktarabilirsem anlaşılırım düşüncesini fark etmek, işi sanaldan alıp gerçek hayata entegre etmeye itti.

Aynalara kendi yazdığım şiirlerden, şarkılardan ve kitaplardan alıntılar yazdım. Kabul edilse de edilmese de devir sosyal medya devri. Şehrimizin insanı da sağ olsun düşüncemi yanıltmadı hatta beklediğimden de fazla ilgiyle karşıladı. Sosyal medyanın hep zararlı yönleri konuşulsa da bu şekilde yararlı olarak kullanılabileceğini de göstermek istedim. Bu tarz çevreye ve kamu malına zarar vermeden, insan ruhuna dokunacak işlerin öncüsü olup birilerine dokunabilirsem ne mutlu bana.

Mevlana şehri Konya’mız tüm dünyanın sevgi başkentidir, sanatsız ve sevgisiz bir Konya düşünülemez. Ve artık #SanatKonyada.” ifadelerini kullandı.

Akça, farklı projelerle de Konya’yı tüm Türkiye’ye tanıtmaya devam edeceğini belirtti.

konya-sokaklarda-bu-aynalari-gorenler-telefona-sariliyor-002.jpeg

konya-sokaklarda-bu-aynalari-gorenler-telefona-sariliyor-003.jpeg

konya-sokaklarda-bu-aynalari-gorenler-telefona-sariliyor-004.jpeg

konya-sokaklarda-bu-aynalari-gorenler-telefona-sariliyor-005.jpeg

konya-sokaklarda-bu-aynalari-gorenler-telefona-sariliyor-006.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazar / Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum