Konya Starbucks’ta Filistin protestosu

AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, katil İsrail’e desteğini açıklayan ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın Türkiye'deki şubelerinde eylem yaptı. Konya’daki gençler de Starbucks’ın şubesinde alışveriş yapmadan 30 dakika masalarda oturdu.

Konya Starbucks’ta Filistin protestosu

AK Parti Konya Gençlik Kolları üyesi bir grup, Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Starbucks şubesi önünde toplandı.

Burada yapılan açıklamada, soykırıma uğrayan Filistin halkına destek vermek ve soykırımı gerçekleştiren savaş suçlusu İsrail'e ve destekçilerine "dur" demek için eylem yapıldığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Bu barışçıl eylemimizin amacı çocukları, kadınları ve hastaneleri hedefleyen bombalara karşı durmaktır. Bu vahşete ve bu katliamlara Starbucks markasının İsrail'e verdiği desteği göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye genelinde AK Parti Gençlik Kolları mensubu 30 bini aşkın gençle bu sembolik protestomuzu duyuruyoruz. Savaş suçlusu İsrail'e destek veren kurum ve kuruluşlara bu tepkinin bir ders olmasını umuyoruz. AK Gençler olarak bu zulmü, katliamı asla unutmayacağız. Bugün bu savaş suçu işleyen mahlukatların suratına tarih izin verdiği müddetçe vuracağız. Nesilden nesile bu gaddarlığı anlatacağız. Kötülüğün ve acımasızlığın ülkeler tarafından hazırlanıp önümüze sunulduğu, vahşetin normalleştirilmeye çalışıldığı bu planı reddediyoruz. Bombalarının hedefine çocukları, kadınları, hastaneleri ve tüm sivilleri koyan işgalci İsrail'e karşı Filistin halkının onurlu özgürlük mücadelesini destekleyeceğiz. Türkiye'nin en güçlü ve en organize gençlik teşkilatı olarak bu gücümüzü barış için kullanmamız elzemdir.

konya-starbucksta-filistin-protestosu.jpg

Gazze halkına insani yardım noktasında hükümetimiz tüm adımları attı, atmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Daha adil bir dünya mümkün' ve 'Dünya beşten büyüktür' politikaları bugün de Filistinli kardeşlerimiz için bürokrasi ve söylem odaklı devam etmektedir."

konya-starbucksta-filistin-protestosu-001.jpg

30 DAKİKA OTURDULAR

Daha sonra AK Parti Gençlik Kolları üyeleri Starbucks şubesine girip Türk ve Filistin bayraklı atkılarla 30 dakika "yer kapatma eylemi" yaptı

Türkiye genelindeki Starbucks şubelerinde gerçekleşen "Say Stop" eylemiyle tüm dünyaya, Filistin halkına yönelik acımasız saldırılar ve soykırımın duyurulması amaçlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.