Konya Ticaret Odası seçime gidiyor

Konya Ticaret Odası’nın 2022 seçimleri başlıyor. Oda ve Borsaların organ seçimleri 2022 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayı içinde tamamlanacak. İşte KTO tarafından yapılan o duyuru. (Konya Ticaret Odası seçimleri ne zaman?)

Konya Ticaret Odası seçime gidiyor

Konya Ticaret Odası Başkanlığı, organ seçimleri ile ilgili duyuru yayımladı.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:  

“5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 84 üncü maddesi gereğince Oda ve Borsaların Organ Seçimleri 2022 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayı içinde tamamlanacaktır.

5174 sayılı Kanunun 83/f fıkrasında yer alan “Ticari ve sınai kazanç dolayısıyla gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmak” ibaresi uyarınca, vergi mükellefiyeti olmayan ve/veya vergi mükellefi olduğu bilgisini Odamıza iletmemiş üyelerimiz odamız seçimlerinde seçme, seçilme hakkına sahip olmayacaklardır. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulunun 16/05/2012 tarih ve 262 sayılı kararı ile Ticaret Odası ve Sanayi Odası Seçimlerinde oy kullanacak gerçek kişilerin listede, tüzel kişi temsilcilerinin ise Ticaret Sicil Müdürlüğünden alacakları yetki belgesinde T.C. Kimlik numaralarının yazılı olmasının zorunlu olduğu bildirilmiştir.

Bu itibarla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğinin 8. Maddesi uyarınca, oda üyelerimiz; ilan tarihi olan 04.10.2022 tarihinden başlamak üzere 10.10.2022 tarihi mesai bitimine kadar hafta içi 08:00-17:00 saatleri arasında vergi mükellefiyetleri ve T.C. Kimlik numaraları ile ilgili oda kayıtlarını Oda Sicil Müdürlüğünde inceleyebileceklerdir.

Vergi mükellefiyetleri ve T.C. Kimlik numarası ile ilgili bilgiler açısından odamız kayıtlarına itirazı olan üyelerimizin;  bağlı oldukları vergi dairesinden alacakları belge ve T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanları ile itiraz ettikleri konuları ispatlayarak Oda Sicil Müdürlüğüne yazılı olarak dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bu süre içerisinde, Oda Sicil Müdürlüğüne müracaat ederek vergi kayıtları ve T.C. kimlik numarası ile ilgili Oda kayıtlarını incelemeyen, varsa hataları düzelttirmeyen üyelerimiz; vergi mükellefiyetleri ve T.C. kimlik numaraları açısından oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaklardır. Vergi Dairesi Adı ve No’su ile T.C. Kimlik Numarası (Gerçek Kişiler) bulunmayan üyeler seçim listelerinde yer almayacaklardır.”

konya-ticaret-odasi-secime-gidiyor.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.