Konya Valiliği'nden kar izninde “istisnai kurumlar” açıklaması

Konya Valiliği, kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engelliler ile 3 yaş altı çocuğu bulunan kadınların 5 gün süreyle izinli olacağını açıklamıştı. Gece yarısı yeni bir duyuru daha yapıldı ve “istisnai kurumlar” bölümüne açıklık getirildi.

Konya Valiliği'nden kar izninde “istisnai kurumlar” açıklaması

Konya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle "Hamile, engelli, 3 yaş altı çocuğu bulunan kadın (istisnai kurumlar hariç) ve harp malulü, gazilerden (% 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) kamu görevlilerine 24 Ocak'tan itibaren 5 gün süreyle idari izin verilmiştir." denilmişti.

Açıklamada, halk eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin de 24 Ocak'tan itibaren 3 gün süreyle tatil edildiği kaydedilmişti.

“İSTİSNAİ KURUMLAR” AÇIKLAMASI

Konya Valiliği'nin yeni açıklamasında ise ifadeler kullanıldı:

“İdari izin tasarrufuyla ilgili Valiliğimizce yayınlanan metinde geçen “istisnai kurumlar” ibaresinden kasıt; mahiyeti itibariyle sürekli sunulması gereken hizmetleri icra eden Kamu birimleridir. (Emniyet, Jandarma, Sağlık, AFAD, 112 Acil Arama, İtfaiye, Orman Müdahale, Karayolları ve Belediye Müdahale birimleri gibi…)

Ayrıca kreşler; özellikle istisnai kuruluşlarda çalışanların mağdur olmaması için 3 gün değil sadece Pazartesi günü (meteorolojik nedenlerle servisler çoğu yerde çalışamadığı ve fiili bir imkânsızlık olduğundan) hizmete ara verebilecektir.”

konya-valiliginden-kar-izninde-istisnai-kurumlar-aciklamasi.jpeg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.