Konya Valisi Özkan depremin hasara yol açtığı Tuzlukçu’da

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Salı günü 3 dakika içinde 3 büyük depremle sallanan Tuzlukçu ilçesinde incelemelerde bulundu, son durumu yerinde inceledi.

Konya Valisi Özkan depremin hasara yol açtığı Tuzlukçu’da

Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde, Salı akşamı 3 dakika içinde 3 büyük deprem yaşandı.

En büyüğü 4,7 büyüklüğündeki depremler ve sonrasındaki 20’den fazla artçı sarsıntı nedeniyle bölge halkı büyük korku yaşadı.

Son verilere göre depremde 31 evde hasar tespit edildi. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları halen devam ediyor.

VALİ ÖZKAN DEPREM BÖLGESİNDE

Konya Valisi Vahdettin Özkan da depremin merkez üssü Tuzlukçu’daydı. İlk olarak Kaymakam Ahmet Yeşilyurt’tan bilgi alan Vali Özkan, daha sonra, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, kurum amirleri, yatırım kurumları yetkililerinin katılımıyla ilçe ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi. Vali Özkan, toplantıda, deprem nedeniyle bölge halkına geçmiş olsun dilekleri iletti.

konya-valisi-ozkan-depremin-hasara-yol-actigi-tuzlukcuda-001.jpg

İl AFAD Müdahale Eylem Planı kapsamında ilçe düzeyinde de çalışılması hususunun değerlendirildiği toplantıda, bu anlamda kurulan sistemin özellikle iletişim noktasında önemli bir katkı sağladığı vurgulandı. Depremin ilk 10 dakikasında tüm kurumların hızlıca koordine olmasının önemine değinildi. Kırsal kalkınma konusunda Tarım Ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) başta olmak üzere kurumların desteklerinden istifade hususu vurgulandı.

konya-valisi-ozkan-depremin-hasara-yol-actigi-tuzlukcuda-002.jpg

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa’yı ziyaret eden Vali Özkan, ilçeye yapılan mahalli müşterek ihtiyaçlar ve hizmetler ile koordinasyonu gerektiren konular hakkında bilgi alarak birlikte yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi.

konya-valisi-ozkan-depremin-hasara-yol-actigi-tuzlukcuda.jpg

konya-valisi-ozkan-depremin-hasara-yol-actigi-tuzlukcuda-003.jpg

 

 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.