Konya Valisi Vahdettin Özkan, aşure etkinliğine katıldı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Beyşehir İlçesi Şamlar Mahallesi’nde düzenlenen bereket, birlik ve beraberliğin simgesi aşure etkinliğine katıldı. Özkan, “Aşure, mübarek Muharrem ayında toplumun kaynaşmasına vesile olabilecek bir simge haline geldi.” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, aşure etkinliğine katıldı

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Beyşehir İlçesi Şamlar Mahallesi’nde düzenlenen bereket, birlik ve beraberliğin simgesi aşure etkinliğine katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan aşure etkinliğinde bir konuşma gerçekleştiren Vali Özkan, Şamlar Mahallesine ikinci kez geldiklerini belirterek mahalle halkı ile bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Şamlar Mahallelilerimizin hizmetinde olduğunu ifade eden Vali Özkan, son bir yılda belli bir program dahilinde Şamlar Mahallemiz ile ilgili yapılması gereken hizmetlerin devam ettiğini ifade etti.

“AŞURE; TOPLUMUN KAYNAŞMASINA VESİLE OLUYOR”

Özkan, “İnsanın kendi iç dünyasında kendisiyle, ailesiyle, mahallesiyle, şehriyle ve bütün insanlıkla barışık olması çok önemli. Toplumda kaynaşmayı sağlayan muhabbettir. Muhabbet; bütün insanların kardeşçe yaşamasını sağlar, yaşam kalitesini arttır ve toplumun kalkınmasının esasını oluşturur. Şamlar Mahallesi’nin geldiği gelenek, muhabbeti esas olarak kültürümüze çok önemli katkı sağlamaktadır. Bugün de böyle bir geleneği hep beraber yaşamak, sevgiyi, kardeşliği önceleyerek bu hayırdan istifade edebilmek hepimiz için mutluluk verici bir husus. Mübarek Muharrem ayında toplumun kaynaşmasına ve muhabbetine vesile olabilecek bir simge haline gelmiş aşure etkinliğinin beldelerimizde yapılıyor olması çok anlamlı. İnşallah gençlerimiz bilime ve teknolojiye yönelirken aynı zamanda bu güzel geleneği de istinat noktası yaparak çok daha güçlü bireyler olarak güçlü toplumu hep beraber inşa edeceğiz. Aşure günümüz hayra, berekete, sevgiye, barışa vesile olsun.” dedi. 

konya-valisi-vahdettin-ozkan-asure-etkinligine-katildi-003.jpg

Etkinliğe Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra; İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kürek, Şamlar Mahalle Muhtarı Ali Caner, Şamlar Mahallesi Cemevi Dedesi Niyazi Karakuş ve vatandaşlarımız katıldı.

konya-valisi-vahdettin-ozkan-asure-etkinligine-katildi.jpg

konya-valisi-vahdettin-ozkan-asure-etkinligine-katildi-002.jpg

konya-valisi-vahdettin-ozkan-asure-etkinligine-katildi-004.jpg

konya-valisi-vahdettin-ozkan-asure-etkinligine-katildi-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.