Konya ve çevre illerde çiftçiyi zirai don vurdu
Konya’da üreticileri ise sezon zor günler bekliyor. Mart ayından sonra ikinci kez soğuk hava bölge ve çevre illerde etkili oldu. Zirai don tarlada yeni filizlenen ürünleri ve çiçek açan araçları üşüttü.
Konya bahar ayında kışı yaşadı. Sıcaklık bir anda düştü, yağış kara dönüştü. Üreticiler zirai don uyasına karşı, ürünlerini naylon örtü sererek ve bahçelerinde saman balyası yakarak korumaya çalıştı.
BÜYÜK İHTİMALLE GİTTİ
Konya’da gece sıcaklık eksi 5, Karaman’da ise eksi 14’ü gördü. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, bölgede üreticilerin soğuk ve zirai donla imtihanını paylaştı.

“PANCARLAR BÜYÜK İHTİMAL GİTTİ”
Karapınar ilçesinde bir çiftçinin şekerpancarı tarlasında çekti görüntülere yer veren Soylu, “Gece saat 04.00’de çiftçilerimiz eksi 5 derece ölçmüş, muhtemel sabaha doğru eksi 8 dereciyi bulmuştur. Maalesef ilk görüntülerden pancarlar büyük ihtimal gitti.” açıklamasında bulundu.
Dün gece Karapınar ilçemizden çıkış yapmış şekerpancarı tarlasından görüntüler. Gece saat 4'de çiftçilerimiz - 5 C ölçmüş, muhtemel sabaha doğru - 8 C bulmuştur .. Maalesef ilk görüntülerden pancarlar büyük ihtimal gitti... pic.twitter.com/GkiaxV3xx5
— Süleyman Soylu (@suleymannsoyluu) April 12, 2025
KARAMANDA SICAKLIK EKSİ 14’E DÜŞTÜ
Prof. Dr. Soylu, Karaman’da ise sıcaklık değerlerinin eksi 14’e düştüğünü ve elma bahçeleri için durumun sıkıntılı olduğunu belirtti.



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.