Konya ve ilçelerinden öne çıkanlar

Konya ve ilçelerinde bugün (01 Nisan 2023) yaşananlardan derlenen ve öne çıkan haberler şu şekilde.

Konya ve ilçelerinden öne çıkanlar

KMÜ REKTÖRÜ GAVGALI, KONYA SEYDİŞEHİR ETİ ALÜMİNYUM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Konya Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri Genel Müdürü Mehmet Arkan'ı ziyaret etti.

Rektör Gavgalı ilk olarak Eti Alüminyum Tesisleri hakkında yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantının ardından tesislerde incelemelerde bulunan Gavgalı, üretim aşamaları hakkında tesis yetkililerinden bilgiler aldı.

Gelecek dönemde gerçekleştirilecek olan proje ve iş birliklerinin de görüşüldüğü ziyarette Rektör Gavgalı, KMÜ olarak Seydişehir Eti Alüminyum Tesisleri ile ortak projelerde buluşacaklarını ifade etti.

Ziyarette Rektör Gavgalı'ya Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Eti Alüminyum Tesisi Koordinatörü Ömer Faruk Kanık ile KMÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Elif Yılmaz, Doç. Dr. Selami Balcı ve Doç. Dr. Aydın Rüşen eşlik etti.

BEYŞEHİR'DE DEPREMZEDE AİLELERE MANEVİ DESTEK

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Beyşehir'e yerleşen ailelere manevi destek sağlanıyor.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından yürütülen "Ensar muhabir örnekliği, Beyşehir kardeşliği" projesi kapsamında ilçede ikamet eden afetzede ailelerin evlerini ziyaret eden manevi destek ekibi, ailelerin kendilerini yalnız hissetmemeleri için yoğun bir mesai harcıyor.

İlçe Müftülüğü bünyesinde oluşturulan manevi destek ekibi ziyaret ettiği evlerde çocuklarla da yakından ilgilenirken, sohbet ettiği ailelerin acılarını paylaşıyor.

Ekipler, depremde yaşamını yitirenler için ziyaret ettikleri evlerde Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederken, ailelere hem moral veriyor hem de birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu sürecin de atlatılacağını vurguladıktan sonra İslam kardeşliğinin önemine vurgu yapıyor.

konya-ve-ilcelerinden-one-cikanlar.jpg

BEYŞEHİR KAYMAKAMI AKPINAR AİLE DESTEK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, ilçe merkezinde bir süre önce faaliyetlerine başlayan Aile Destek Merkezi'ni ziyaret etti.

Beyşehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde kurulan merkezde açılan kurslara katılan kadınlarla bir araya gelen Akpınar, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Akpınar’a ziyaretinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Metin de eşlik etti.

konya-ve-ilcelerinden-one-cikanlar-001.jpg

BEYŞEHİR’DE ÜRETİCİLERE UYGULAMALI AĞAÇ BAKIMI EĞİTİMİ

Konya’nın Beyşehir ilçesinde meyve üreticilerine ağaç bakımı konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli teknik personel, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte sahada daha fazla mesai yapmaya başladı. Ziraat mühendislerinden oluşan ekipler, ilçede ceviz üretimi yapılan bahçelerde çiftçilerle bir araya geldi. Ekipler, girdikleri bahçelerde üreticilere uygulamalı olarak ağaç bakımı eğitimi verdi.

Öte yandan, sahaya çıkan ekiplerin zirai don uyarılarının ardından hububat ekili alanlar ile meyve bahçelerinde fenolojik gözlem ve zirai don zararIarı kontrolleri de gerçekleştirdiği belirtildi.

konya-ve-ilcelerinden-one-cikanlar-002.jpg

EREĞLİ’DE TOKİ PARKI YENİLENDİ

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından devam eden park yenileme çalışmaları çerçevesinde TOKİ Parkı’nın oyun grupları ve bank yenilemesi ile zemin düzenlenmesi tamamlandı.

Yunus Emre ve Şehitler Parkı gibi Ereğli’nin 2 parkını, daha modern hale dönüştürmek için çalışmalarına devam eden Ereğli Belediyesi diğer yandan da mahalle parklarının zeminini düzenleyerek oyun grupları ve banklarının yenileme çalışmalarını gerçekleştiriyor. Ereğli’ye yakışan park alanları oluşturmaya kararlı olduklarını ifade eden Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Huzur şehri Ereğli’nin inşası çok önemli. Bu noktada irili ufaklı her detayı önemsiyor, yapılması gereken ne varsa yapmaya özen gösteriyoruz. Bu nedenle parklarımızın da düzenli olmasına dikkat ediyoruz. Hemşehrilerimizin, öncelikle çocuklarımızın mutlu ve huzurlu oldukları parklarımızın yenilenmesi gereken kısımlarını yenilemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

konya-ve-ilcelerinden-one-cikanlar-003.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.