Konya ve Karaman’daki yerel üreticilere 1 milyon lira destek! Başvuru başladı

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), "SOGEP-Anadoludakiler Proje Ön Başvuru İlanı" ile Konya ve Karaman'daki yerel üreticileri, geleneksel kültürleri ve yerel potansiyelleri destekleyecek. Minimum proje bütçesi 1 milyon lira olarak belirlendi.

Konya ve Karaman’daki yerel üreticilere 1 milyon lira destek! Başvuru başladı

Konya ve Karaman Bölgesi'nde yerel değerleri, geleneksel ürün ve üretim biçimlerini, kültürel mirası korumak ve yaşatmak, ticaret hacmini artırmak, sosyal girişimciliği geliştirmek, yerel gıda sistemlerini ve döngüsel gıda ekosistemini geliştirmek amaçlı projeler için Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) SOGEP-Anadoludakiler Proje Ön Başvuru İlanı'nı açtı.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, destekleme programı ile Konya ve Karaman’daki kadim ve geleneksel değerleri korumayı ve yerel ekonomiyi canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

SOGEP-ANADOLUDAKİLER PROGRAMI NEDİR?

İlan ettikleri SOGEP-Anadoludakiler Proje Ön Başvuru İlanı hakkında açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajanslara Genel Müdürlüğü hakkında yürütülen “Anadoludakiler Platformu” ile yerel üreticilerin destekleneceğini, geleneksel kültürlerin yaşatılması ve yerel potansiyellerin keşfedilmesini amaçladıklarını dile getirdi.

konya-ve-karamandaki-yerel-ureticilere-1-milyon-lira-destek-basvuru-basladi-002.jpeg

Bostancı, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın teşrifleri ile geniş katılımlı Anadoludakiler Sergisi ve Tanıtım Programı gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından tüm illerimizde eş zamanlı olarak çağrı programı ilan edilmiş durumda. Ajans olarak bizler de Anadolu'nun kadim coğrafyalarından olan Karaman ve Konya illerimizde kültürel değerlerimizi, mirasımızı ve geleneksel yöntemlerimizi koruyan, sürdürülebilir yöntemler ile yerel ekonomiyi canlandıran projelere destek vermek amacıyla SOGEP-Anadoludakiler Çağrı Programı'nı ilan etmiş bulunuyoruz. Ajansımız tarafından yürütülecek olan program çerçevesinde Konya ve Karaman Bölgesi'nde yerel değerleri, geleneksel ürün ve üretim biçimlerini, kültürel mirası korumak ve yaşatmak, ticaret hacmini artırmak, sosyal girişimciliği geliştirmek, yerel gıda sistemlerini ve döngüsel gıda ekosistemini geliştirmek amaçlı projeler desteklenecektir.

Bu çağrı programında minimum proje bütçesi 1 milyon lira olup, kar amacı güden kurum ve kuruluşlar için destek oranı en fazla yüzde 50, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar için ise destek oranı en fazla yüzde 90 olarak belirlenmiştir.

Bölgemizde yer alan uygun başvuru sahipleri arasından kadim Anadolu Toprağının bereketini, eşsiz Anadolu Mutfağının birikimini ve Anadolu insanının el becerisini ortaya koyarak yenilikçi bakış açısıyla değer katacak projeler bekliyoruz.”

konya-ve-karamandaki-yerel-ureticilere-1-milyon-lira-destek-basvuru-basladi-001.jpeg

BAŞVURULAR 19 TEMMUZ 2024 SAAT 17:00'A KADAR

Kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler, organize sanayi bölgeleri ve kalkınma ajansları gibi farklı kuruluşlar programa başvurabilir.

PROGRAMIN DESTEKLEYECEĞİ ÖNCELİKLER

Mevlana Kalkınma Ajansı, aşağıdaki dört ayrı öncelikte projeleri destekleyecek:

  • Yerel Değer, Ürün, Üretim Biçimi, Gelenek ve Kültürel Mirasın Korunarak Yaşatılması ve Ticaret Hacminin Artırılması: Bölgedeki kültür mirasının korunması, geleneksel ürünlerin pazarlanması, üretici turizmi gibi projeler.
  • Sosyal Girişimcilik Ekosisteminin Güçlendirilmesi: Gıda, tarım ve el sanatları sektörlerindeki sorunlara çözüm üreten, yeni nesil ihtiyaçları gören, sosyal ve ekonomik değer üreten projeler.
  • Yerel Gıda Sistemlerinin Geliştirilmesi: Yerel gıda üretiminin teşviki, alım garantili üretim, kırsal kalkınma gibi projeler.
  • Döngüsel Gıda Ekosisteminin Geliştirilmesi: Gıda atıklarının azaltılması, gıda güvenliği ve dayanıklılığı, çevre dostu üretim yöntemleri gibi projeler.

MİNİMUM PROJE BÜTÇESİ 1 MİLYON LİRA

SOGEP-Anadoludakiler cağrı programında minimum proje bütçesi 1 milyon lira olarak belirlendi. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için en fazla yüzde 90, kâr amacı güden kuruluşlar için en fazla yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi, ön başvuru rehberi ve ön başvuru eklerine MEVKA'nın internet sitesinden ulaşılabilecek.

Proje ön başvuru formu ve ek belgeler en geç 19 Temmuz 2024 saat 17:00'a kadar [email protected] adresine e-posta ile gönderilecek.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

konya-ve-karamandaki-yerel-ureticilere-1-milyon-lira-destek-basvuru-basladi.jpeg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.